Her er noen av de Salto-ansatte som besøkte fabrikken i Spania i fjor. Nå styrker de laget med Jarle Berg (arkivfoto: Even Rise).
Her er noen av de Salto-ansatte som besøkte fabrikken i Spania i fjor. Nå styrker de laget med Jarle Berg (arkivfoto: Even Rise).

Salto Systems styrker laget

Salto Systems har sikret seg Jarle Berg og den kompetansen som han har tilegnet seg gjennom mer enn 30 år i elektro- og sikkerhetsbransjen. De siste åtte årene har han jobbet i TrioVing/Assa Abloy-systemet.

Publisert Sist oppdatert

Når Jarle Berg tiltrer i Salto Systems 2. mai, er det funksjonen som business development manager han skal skjøtte. Østfoldingen er den ferskeste tilveksten i selskapet som har hatt en enorm utvikling de siste årene.

En av årsakene til den store veksten er kjøpet av partneren Entry Systems, som i hovedsak retter seg mot hotellmarkedet. Alle fire ansatte i dette selskapet ble med over i Salto Systems.

– Vi teller nå 15 ansatte, noe som nærmer seg en dobling av hvor mange vi var for ett år siden, sier country manager Kjetil Lundberg.

Salto Systems omsatte totalt for 52 millioner kroner i Norge i 2018. Dette inkluderer omsetningen i Entry Systems, men isolert sett hadde «gamle» Salto Systems en vekst på 40 prosent fra 2017 til 2018.

– Jarle Berg blir ansvarlig for våre integrasjonskunder og integrasjonspartnere. Han skal foreløpig operere i Norge, ha ansvaret for nasjonale kunder og vil forhåpentligvis også tilføre oss nye forbindelser. Skytjenester er noe Berg vil ha et spesielt fokus på, sier Lundberg.

– I kombinasjon med all den kompetanse, nettverk og erfaring som vi har i Salto Systems fra før, er han et viktig tilskudd for Salto i vårt møte med fremtiden. Han er dessuten en kapasitet som blir en viktig støttespiller for vårt salgsapparat. Berg vil dessuten bli en brobygger og et kontaktpunkt mot nasjonale myndigheter, legger han til.

Jarle Berg startet yrkeskarrieren som skipselektriker i marinen. Hans første møte med sikkerhetsbransjen var som elektromontør i produksjonen hos TrioVing. Dette var i 1988 og tolv år senere begynte han som produktsjef i Schneider Electric. Nesten sju år senere gikk han til Siemens som key account manager inn mot prosessindustrien.

I 2011 fikk han tilsvarende tittel i TrioVing, og tre år senere flyttet han over til Assa Abloy for å jobbe med Aperio.

Siden høsten 2017 har han vært business unit manager Aperio Scandinavia i Assa Abloy.

– Sikkerhets- og låsesmedbransjen, som er svært spennende og i en rivende utvikling, har gjennom flere tiår gitt meg mye kunnskap og gode kontakter. Spesielt har utviklingen innen den elektroniske adgangskontroll-verdenen vært interessant ut fra den bakgrunnen som jeg har. Det er moro å få lov til å bli en del av Salto Systems. De har hatt stor suksess de siste årene og gir meg mulighet til å samarbeide med en gruppe mennesker som har lang fartstid og god kjennskap til faget og bransjen, sier Berg.

For få dager siden skrev vi at TrioVing-veteranen Odd Harald Danielsen gikk fra Assa Abloy Opening Solutions til Låssenteret.