Lillian Røstad blir ny leder for Sopra Steria Business Consulting (foto: Privat).
Lillian Røstad blir ny leder for Sopra Steria Business Consulting (foto: Privat).

Røstad får ny stilling og plass i konsernledelsen

Lillian Røstad, som de siste årene har arbeidet med informasjonssikkerhet i Sopra Steria, er ny leder for forretningsrådgivning i selskapet. Hun blir derfor også en del av den norske og skandinaviske konsernledelsen.

Publisert

Lillian Røstad har blant annet bakgrunn som forsker i Sintef IKT og som sikkerhetssjef i Lånekassen. Hun er også kjent fra sin tid som medlem i regjeringens sikkerhetsutvalg for IKT (Holte-utvalget). Røstad er dessuten styreleder for Norsk Informasjonssikkerhetsforum (ISF) og førsteamanuensis ved Universitet i Oslo, og har en rekke øvrige referanser å vise til.

– Jeg gleder meg enormt til å lede den fantastiske gjengen i Business Consulting, sier Røstad.

I en pressemelding, som omtaler Lillian Røstad som en av Norges fremste tech-kvinner, skriver Sopra Steria følgende:

Avdelingen Lillian Røstad nå har fått under sin ledelse har vokst kraftig de siste årene, med stadig flere kunder som digitaliserer sin virksomhet. Å hjelpe kundene med å ta de rette valgene, er blant de viktigste oppgavene Røstad jobber med.

– Vi må vise kundene hva de tjener på å ligge i forkant av utviklingen. Sopra Sterias store styrke er at vi kombinerer teknologiinnsikt med forretningsforståelse. Dette gjør oss til en naturlig digitaliserings- og transformasjonspartner for alle virksomheter, sier Røstad.

Administrerende direktør i Sopra Steria, Kjell Rusti, har store forventninger til den videre utviklingen av Business Consulting under Røstads ledelse.

– Lillian er en av landets fremste fagpersoner innen sitt felt, og er i tillegg til dette en fantastisk dyktig leder. Jeg er utrolig glad for at det er nettopp henne som skal ta denne avdelingen videre, sier han.

De siste årene har Røstad ledet arbeidet med informasjonssikkerhet i Sopra Steria. Hun er dessuten styreleder for Norsk Informasjonssikkerhetsforum (ISF) og førsteamanuensis ved Universitet i Oslo.

Fram til i fjor satt Røstad i regjeringens sikkerhetsutvalg for IKT – også kjent som Holte-utvalget. Hun har vært sikkerhetssjef i Lånekassen og forsker i Sintef IKT.

Røstad har bygget opp statens kompetansemiljø for informasjonssikkerhet i Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi). I perioden 2008 til 2018 var hun førsteamanuensis ved NTNU, der hun har avlagt sin doktorgrad i informasjonssikkerhet og helseinformatikk.

I mars i år kåret Abelia og ODA-nettverket for tredje gang på rad Lillian Røstad til én av Norges 50 fremste kvinner på teknologifronten.

Røstad tar over etter Leon Engesæth, som fortsetter i Sopra Steria Business Consulting som nestleder.

Powered by Labrador CMS