Eierne av Automatikk-Service AS har solgt selskapet til Prosero Security Group (foto: privat).
Eierne av Automatikk-Service AS har solgt selskapet til Prosero Security Group (foto: privat).

Prosero-oppkjøp i Oslo

Prosero Security Group kjøper Automatikk-Service AS. Den ekom-sertifiserte sikkerhetsleverandøren har blant annet egenutviklede drifts- og skytjenester for adgangskontroll

Publisert

Automatikk-Service AS er en installatør og ekom-sertifisert virksomhet som siden 1998 har drevet innen bygningselektronikk, lås og beslag med kunder fra både privat og offentlig sektor. I en pressemelding knyttet til at virksomheten er solgt til svenske Prosero Security Group, trekkes borettslag, sameier, ambassader og offentlige bygg med store krav til sikkerhet frem som eksempler.

I produktporteføljen har de blant annet adgangskontroll, porttelefoni, dørautomatikk, lås, beslag og overvåkingsanlegg.

– Automatikk-Service AS er kjent som et innovativt selskap som løser de fleste problemer. Selskapet har ti ansatte og en omsetning på drøyt 17 millioner kroner, heter det i en pressemelding.

I 2018-regnskapet er det oppført en omsetning på 18,6 millioner kroner og et resultat før skatt på drøye 3,1 millioner kroner. Utbyttet var da på 1,8 millioner kroner.

I 2017 og 2016 var omsetningen på litt over 13 millioner kroner.

Som en del av Prosero ser vi muligheter til å utvikle oss ytterligere, samt å bli en del av en større gruppe. Vi skal drive videre under samme navn med de samme ansatte og med lokal forankring. Som del av en Nordisk gruppering ser vi nå mulighet for å tilby bedre service til de av våre kunder med større geografisk nedslagsfelt.

Daglig leder Atle Lauvseth og Samuel Skarpsno har cirka 80 prosent av aksjene i Automatikk-Service, nesten fordelt med halvparten. Håkon Rekstad har resten.

Som ved de øvrige oppkjøpene Prosero har gjort, får de tidligere eierne deleierskap i Prosero.

Prosero er nå representert på 50 steder i Sverige, Norge, Danmark og Finland. 11 av dem er i Norge.

Det forrige selskapet Prosero kjøpte i Norge var Aker Lås & Nøkkel tidligere i vinter.

Powered by Labrador CMS