Jomar Thoresen er en av dem som står bak Onsite Security. To nye investorer skal løfte virksomheten ytterligere.

Optimismen fortsetter hos Onsite

Såkornfondet First:Seed og Tor Harald Svendsen Holdning AS har kjøpt seg inn i Onsite Security AS. De to eier nå cirka en tredel av Hamar-selskapet.

Publisert

Aktuell Sikkerhet har tidligere skrevet om Onsite Security som er kjent for sin suksess innen brannsikring av avfalls- og resirkuleringsanlegg. De satser også blant annet på sikkerhet for museer.

– Systemet vårt er basert på moderne sensorteknologi som gir tidlig varsling i vår bemannede vaktsentral. Derfra iverksetter vekterutdannede operatører nødvendige tiltak, sa Jomar Thoresen til Aktuell Sikkerhet i fjor høst.

Vil du lese mer om Onsite Security?

Her kan du kjøpe tresiders-reportasjen om Onsite Security fra papirutgaven:

https://www.buyandread.com
/next/pub.htm?pub
=aktuellsikkerhet

Søk i eldre utgaver med søkeord "Onsite"

– Tiltakene som vekterne iverksetter baserer seg på hva de ser på overvåkingsbilder, og det de kan lese ut av informasjonen som sensorene fanger opp. Målet er å hindre at skade oppstår, la han til.

Fra vaktsentralen på Hamar fanger vektere opp bilder og signaler fra sensorer, noe som gir grunnlag for eventuelle aksjoner. Derfra kan de blant annet styre brannslokking inntil brannvesenet overtar.

Både såkornfondet First:Seed og Tor Harald Svendsen Holdning AS har fattet interesse for gründernes virksomhet. Investorene har ifølge Hamar Arbeiderblad så stor tro på virksomheten at de har gått inn med til sammen 3,5 millioner kroner.

Dette kameraet er montert på Sverresborg i Trondheim. For å passe inn i miljøet, er utstyret påført samme farge som bygget det henger på

Investment manager Endre Krogsrud i First:Seed forteller til avisen at deres investeringen er langsiktig, og at de ikke forventer avkastning eller realisering av gevinst før om ti år.

– Vi kommer ikke til å investere i bedrifter som vil bli kretsmestere i Hedmark. Heller ikke de som vil bli best i Norge. De vi satser på må ha internasjonale ambisjoner, har managing partner Erik Tønnesen i Skagerak Maturo uttalt til Hamar Dagblad.

First:Seed forvaltes av Skagerak Maturo, og det er Sparebankstiftelsen Hedmark og tidligere Hedmark fylkeskommune som står bak.

Tor Harald Svendsen Holdning AS holder til i Elverum. Mannen bak navnet er identisk med gründeren som startet og som bygde opp Pelias Norsk Skadedyrkontroll – en virksomhet som i dag er blitt en europeisk aktør.

Til Hamar Dagblad sier Ståle Solberg i Onsite Security dette om investorenes positive holdning til selskapet:

– Et stort løft for oss. Dette gir Onsite Security langt mer tyngde i prosessene vi står i og i de prosessene vi ønsker å komme inn i.

– Sikkerhetsbransjen har vært, og er fortsatt preget av aktører som leverer bemanningsløsninger. Vi ønsker å tilby et bedre alternativ til dem som ikke synes manuelle tjenester er godt nok: De som ikke er tilfredse med at det blir sendt ut en vekter som kommer til stedet lenge etter at tyven eller inntrengeren har forsvunnet, sa Jomar Thoresen til Aktuell Sikkerhet i fjor høst.

Onsite Security holder til på Hamar og har avdelingskontor i Trondheim. For ordens skyld opplyses det at det i slutten av mars ble kunngjort en fisjon som i praksis oppløser Onsite Security AS – med Onsitesecurity Solutions AS og Onsitesecurity Vaktdrift AS som overtakende selskaper. Onsite Security hadde i 2019 driftsinntekter på 11.106.000 kroner. Resultat før skatt ble 2.009.000 kroner. Tallene er hentet fra Brønnøysundregistrene.

Powered by Labrador CMS