Operatørene på alarmselskapets sentral får en sentral rolle i den nye TV-serien på Max (foto:privat).
Operatørene på alarmselskapets sentral får en sentral rolle i den nye TV-serien på Max (foto:privat).

Ny TV-serie om sikkerhetsbransjen

Gjennom 21 episoder kan TV-seere utover vinteren følge operatører og vektere fra henholdsvis Verisure og Securitas.

Publisert

– Vi håper at TV-serien bidrar til å øke den generelle bevisstheten rundt viktigheten av alarm for både boliger og bedrifter.

Det sier Robert Engen som er operations director i Verisure Norge. TV-serien er kalt «Alarmstasjonen», og skal gi seerne innblikk i hva som skjer på selskapets alarmstasjon når alarmen går. Videre blir samspillet mellom operatørene, vektere og nødetater vist i ulike nødsituasjoner; blant annet brann, innbrudd og akutt sykdom.

De siste årene er vekternes arbeidsoppgaver godt vist gjennom TV-serier som blant andre Nattarbeiderne, Oslo S, Vekterne og OSL 24-7.

Verisure markedsfører alarmstasjonen sin som den største i Norge. Operatørene overvåker nærmere en kvart million bolig- og bedriftsalarmer over hele landet. Til sammenligning mottar alarmstasjonen til Securitas, som Aktuell Sikkerhet tidligere har omtalt, 474.500 alarmhendelser årlig. Sistnevnte selskap formidler daglig 270 utrykninger.

– Operatørene har en travel hverdag og aksjonerer på cirka en million hendelser årlig, mange av dem handler om at liv og store verdier står på spill, opplyser Verisure.

– TV-serien er en unik mulighet for oss til å vise frem den livsviktige jobben som gjøres på alarmstasjonen vår, sier Robert Engen.

Powered by Labrador CMS