Nokas har de siste årene ivaretatt sikkerheten ved Oslo S. I dag fikk de fornyet tillit fra Bane Nor Eiendom (arkivfoto: Even Rise).
Nokas har de siste årene ivaretatt sikkerheten ved Oslo S. I dag fikk de fornyet tillit fra Bane Nor Eiendom (arkivfoto: Even Rise).

Nokas vant utvidet Bane Nor-kontrakt

Nokas-vektere skal også i årene som kommer ivareta sikkerheten ved Oslo Sentralstasjon og Nationaltheatret stasjon, samt ved flere av Bane Nor Eiendoms verksteder i Oslo. I avtalen kan det også gjøres avrop om nye leveranser til Bane Nor Eiendom andre steder i landet.

Publisert Sist oppdatert

– Vi har i dag valgt Nokas som leverandør av vektertjenester på nevnte steder, sier Petter Heide Larsen. Han er seksjonssjef for anskaffelse og kontrakt i Bane Nor Eiendom.

Dersom ingen klager på tildelingen innen 25. april klokka 12.00, kan partene signere avtalen.

Estimert pris på oppdraget, som også omfatter operasjonssentraltjenester, er ifølge Heide Larsen mellom 20 og 80 millioner kroner årlig. Han sier at det er vanskelig å være noe særlig mer konkret, da leveranser av tjenester andre steder i Norge enn i Oslo kan komme på underveis. Avtalen gjelder for to år, med opsjon på inntil ytterligere seks år.

– Eventuelle avrop om leveranser andre steder i landet, kommer i tillegg til de leveransene Nokas allerede har for oss, sier Heide Larsen.

Bane Nor Eiendom var tidlig i fjor ute med en anbudskonkurranse for vakthold med hovedtrykk på Oslo Sentralstasjon. Etter å ha vurdert tilbud fra både Securitas og Nokas ble Securitas innstilt som anbudsvinner.

Etter en klage fra Nokas oppdaget vi en feil i behandlingen av deres tilbud. Det førte til at prisbildet endret seg og at vi dermed innstilte Nokas som leverandør, sa Heide Larsen til Aktuell Sikkerhet i fjor sommer.

Securitas aksepterte ikke denne endringen, og klaget på avgjørelsen. Denne klagen ble behandlet av Bane Nor Eiendom, og avvist i midten av august.

Bane Nor Eiendoms avgjørelse ble ikke akseptert av Securitas, som gikk til Oslo byfogdembete med krav om at anbudskonkurransen ble avlyst.

Litt senere bekreftet Bane Nor Eiendom at de avlyste anbudskonkurransen, og at Securitas som følge av dette trakk kravet i stevningen sin.

I ettertid er det utlyst en ny anbudskonkurranse med større omfang og noe endret prismatrise:

– Det var to tilbydere; Securitas og Nokas. De er like når det gjelder kvalitet, men Nokas er lavest på pris. Forskjellen er ikke stor, sier Heide Larsen.

Kommunikasjonssjef Ådne Mauritzen i Nokas bekrefter at de i dag har mottatt beskjed fra Bane Nor Eiendom om tildelingen.

– Avtalen kan ikke signeres før karenstiden er over og vi vil derfor komme tilbake med mer informasjon når alt er på plass, sier han.

Oslo S er ifølge Bane NOR Eiendom Norges travleste knutepunkt. Om noen år forventes det at så mange som 100 millioner mennesker vil være innom sentralstasjonen i løpet av ett år. Sikkerhetsbransjen har gjennom mange år omtalt Oslo sentralstasjon som et svært krevende objekt, men legger samtidig ikke skjul på at oppdraget er prestisjefylt.