Gisle Sveva, sjefen for kontanthåndtering i Nokas, begrunner salget til Loomis med blant annet utfordrende marked i Sverige (foto: privat).
Gisle Sveva, sjefen for kontanthåndtering i Nokas, begrunner salget til Loomis med blant annet utfordrende marked i Sverige (foto: privat).

Nokas selger svensk kontantvirksomhet

Nokas Kontanthåndtering AS selger datterselskapet Nokas Värdehantering AB til Loomis Sverige AB. Salget omfatter ikke kontantvirksomheten i Norge, Danmark og Finland.

Publisert

Nokas Värdehantering AB har 220 ansatte. Salget, som ikke omfatter Nokas sin minibankvirksomhet - men telling og transport, er betinget av en godkjennelse fra Finansinspektionen i Sverige.

Nokas har i snart ett år flagget at de ønsker å selge hele kontantdivisjonen sin. Gisle Sveva kom inn som ny kontant-sjef etter at Peter Wesenberg sluttet sist høst. Siden Jørgen Dahl ble en betydelig eier i Nokas gjennom Sector Alarm Group er det gjort store omveltninger i selskapet. Amund Skarholt overtok som styreleder og i ettertid er blant andre Heine Wang erstattet av Vidar Berg som nå styrer hele konsernet.

Konsernsjef og Vd i Loomis Patrik Andersson ønsker alle Nokas-kunder og ansatte velkommen:

– Oppkjøpet av Nokas Värdehantering gir oss ytterligere muligheter til å utvikle vårt servicetilbud i det svenske markedet. Vi er overbevist om at vi kan øke merverdien både for våre tilkommende kunder, men også for våre eksisterende kunder i Sverige. Vi ønsker velkommen alle nye kunder og ansatte til Loomis, sier han.

– Sverige har blitt et utfordrende marked med betydelig nedgang i kontantvolumet de siste årene. Myndighetenes tiltak i Sverige bidrar heller ikke til at situasjonen vil kunne bedre seg, sier managing director Gisle Sveva i Nokas Cash Handling.

Selskapets konklusjon er at det ikke er plass til to aktører i det svenske markedet.

– For å sikre vår finansielle posisjon, og ikke minst kunne gi våre medarbeidere de beste muligheter i fremtiden, har vi derfor valgt å selge vår telle- og transportvirksomhet i Sverige. Vi vil imidlertid fortsette med minibankvirksomheten vår i Sverige gjennom Nokas CMS AB, en virksomhet som er en god bidragsyter til Nokas Cash Handlings lønnsomhet, sier Sveva.

Powered by Labrador CMS