To av tre tilbydere var ganske like på pris, sier sikkerhetssjef Joakim Eike Barane ved Munchmuseet (foto: Even Rise).
To av tre tilbydere var ganske like på pris, sier sikkerhetssjef Joakim Eike Barane ved Munchmuseet (foto: Even Rise).

Munchmuseet har valgt vaktselskap

Når det nye Munchmuseet i Bjørvika tas i bruk, vil det årlig bli kjøpt vakt- og sikkerhetstjenester for cirka 75 millioner kroner. Nå har museumsledelsen bestemt seg for hvilket selskap de vil bruke til sikringen av Edvard Munchs kunst – som er som er verdt mange hundre milliarder kroner.

Publisert

I anbudskonkurransen som er helt i avslutningsfasen er det lagt vekt på 70 prosent kvalitet og 30 prosent pris. Sikkerhetssjef Joakim Eike Barane poengterer at to av tre tilbydere sto svært likt i finaleomgangen. Likevel var det et av dem som pekte seg ut.

– Zone Security, Securitas og Nokas var de som viste interesse for anbudskonkurransen. Førstnevnte var klart billigst. De to sistnevnte leverte svært gode og oversiktlige tilbud. Begge lå ganske likt i pris, men Nokas var hakket hvassere enn Securitas når det gjaldt kvalitet, sier Eike Barane.

– Derfor er Nokas innstilt fra vår side. Nå løper en karenstid på ti dager fra dette ble meddelt partene. Det vil si at det er mulig å klage på vår avgjørelse frem til 5. september, legger han til.

Nokas har levert vektertjenester til Munchmuseet i mange år. Dersom museumsledelsen får det slik som de har innstilt, vil de fortsette uavbrutt når kommende anbudsperiode starter allerede 1. oktober.

Kontraktsperioden som starter 1. oktober er toårig, med mulighet til forlengelse i ytterligere to år (1+1).

Munchmuseet flytter fra Tøyen til nye lokaler i Bjørvika våren 2020. Fra 2021 vil all aktivitet foregå i det nye bygget, hvor det også plasseres en topp moderne operasjonssentral.

I den kommende papirutgaven av Aktuell Sikkerhet kan du lese mer om sikkerheten ved det nye Munchmuseet.

Powered by Labrador CMS