Oneco vant konkurransen om leveranse av lås og beslag til halve Ullevål stadion (Foto: Malling & Co Forvaltning AS).
Oneco vant konkurransen om leveranse av lås og beslag til halve Ullevål stadion (Foto: Malling & Co Forvaltning AS).

Malling velger Oneco til Ullevål stadion

Når lås, beslag og adgangskontroll skal byttes i cirka 150 dørmiljøer på Ullevål stadion, er det Oneco Technologies som utfører jobben. Oppdraget, som er for Malling & Co Forvaltning AS, omfatter også tilhørende alarmsystemer.

Publisert

– Denne avtalen betyr mye for oss. Omsetningsmessig handler det om mellom to og tre millioner kroner, sier salgssjef Jahn Gulbrandsen i Oneco Technologies – divisjon sikkerhet Norge.

– Anbudskonkurransen er nylig avsluttet, og vi er allerede i gang med jobben, legger han til.

Oppdragsgiveren er Malling & Co Forvaltning AS. De forvalter 60.000 kvadratmeter på Ullevål stadion som eies av Oslo Pensjonsforsikring. Dette er halvparten av hele anlegget. Resten eies og forvaltes av Norges Fotballforbund.

Oneco vant leveransen til Malling i konkurranse med tre andre tilbydere. Et av kriteriene var at tilbyderne følger Oslo-modellen, noe som innebærer at de må tilfredsstille Oslo kommunes krav til leverandører om bruk av lærlinger.

– Ullevål stadion er en kompleks eiendom. I tillegg til å inneholde en stor fotballarena, har den hotell, kontorlokaler, et Amfi kjøpesenter formet som en handlegate, stor parkeringskjeller og et svært konferansesenter, sier driftssjef Robert Skramstad i Malling & Co Forvaltning.

– I dag har Oslo Pensjonsforsikring og Norges Fotballforbund flere felles leietakere, noe som innebærer at enkelte av dem i hverdagen må forholde seg til fire forskjellige adgangskort for å komme seg gjennom ulike dørmiljøer. Derfor bytter vi nå til Lenel OnGuard for å få samme system som det Norges Fotballforbund har i sine lokaler. Det skal også innføres Iloq låssystem i alle butikker på gateplan. Disse to tekniske løsningene er meget fremtidsrettet, legger han til.

Etter at Oneco satset på sikkerhet, lås og beslag for litt over ett år siden, har Malling & Co Forvaltning AS blitt bedre kjent med selskapet i forbindelse med rehabiliteringen av blant annet Telegrafbygningen i Kongens gate i Oslo.

– Vi har erfaring med Oneco innen ulike fagområder i mange av våre prosjekter. De gjør en utrolig god jobb, og jeg er trygg på at vi har gjort et godt valg av leverandør til Ullevål stadion. Oneco har den siste tiden vært aggressive gjennom knallgode tilbud og meget høy kvalitet i utførelsen, sier han – og understreker at det i anbudsprosessen ble sett like mye på leveransens livssyklus som på innkjøpskostnadene.

– Vi opplever Oneco som en leverandør vi kan stole på i alle ledd; fra leveransen starter og videre gjennom hele serviceperioden, sier han.

Eiendommene i halvdelen av Ullevål stadion som Oneco skal jobbe med varierer i alder. Noen er nærmere 30 år og det nyeste bygget er fra 2008.

– Prosjektet skulle egentlig starte i første kvartal 2020, men ble påbegynt nå før jul. Årsaken til fremskyndelsen er at utstyret i enkelte dørmiljøer var fullstendig utslitt, sier Skramstad.

– Malling & Co Forvaltning AS forventer at vi er langt fremme når det gjelder teknologi og muligheter for økt effektivitet innen administrasjon og drift, samt at brukervennligheten for deres kunder er god. De utfordrer oss når det gjelder dialog slik at vi kan spille hverandre gode. De er en utrolig spennende oppdragsgiver som vi håper å jobbe mer med i tiden som kommer. Kommende år vil eiendomsbesittere et enda større satsingsområde for oss, sier Jahn Gulbrandsen.

Powered by Labrador CMS