Roger Osufsen, Bjørn Anders Sæter og Janita Winås sa i vår at de gleder seg over utviklingen i Lexow. Nå overtas selskapet av Prosero (arkivfoto: Even Rise).
Roger Osufsen, Bjørn Anders Sæter og Janita Winås sa i vår at de gleder seg over utviklingen i Lexow. Nå overtas selskapet av Prosero (arkivfoto: Even Rise).

Lexow inn i Prosero

Prosero Security Group har sikret seg Lexow Låsservice og er nå representert med seks selskaper i Norge. Østfoldselskapet omsatte for nærmere 30 millioner kroner i fjor.

Publisert Sist oppdatert

Prosero Security Group er en svensk-norsk allianse, som fra før har kjøpt Låshuset Sikkerhetssenter, Romerike Låsservice, Beslag-Consult, Låsesmeden Tromsø og Bodø Sikkerhet & Lås i Norge. Prosero har i dag 28 selskaper fordelt på 38 geografiske steder i Norge og Sverige.

Lexow Låsservice har gjennom mange år levert produkter og tjenester for fysisk sikring til kunder i Moss og Oslo-området. Det har lenge vært en «offentlig kjent hemmelighet» at både Prosero og Låssenteret har vist interesserte for å overta den solide virksomheten.

– Vi er svært glade og tilfredse med at Lexow blir med i Prosero. Dette er en tradisjonsrik virksomhet i området Moss – Oslo, som takket være høy kompetanse og drivende ansatte, har utviklet seg kontinuerlig, sier administrerende direktør Mikael Norlander i Prosero.

Han poengterer at Lexow har sin historie innen mekanisk sikkerhet, og at selskapet også vokser raskt innen elektronisk- og digital sikkerhet.

– Vår målsetning er å gi daglig leder Ståle Woldsæter og hans dyktige medarbeidere de aller beste forutsetninger for å videreutvikle selskapet, sier Norlander.

Lexow Låsservice har 13 ansatte. Regnskapstallene for 2018 er ikke offentliggjort ennå, men i 2017 klarte østfoldingene et resultat før skatt på 1,2 millioner kroner. Omsetningen var da tett oppunder 20 millioner kroner. I vår sa Woldsæter at 2018-omsetningen var på 26 millioner kroner.

– Vi i Lexow Låsservice ser frem til å bli en del av Prosero, og har tro på at dette vil styrke vår posisjon i sikkerhetsbransjen. I det daglige arbeidet vil vi fortsette som tidligere, med lokal forankring og med de samme ansatte. For oss betyr det mye å holde vår merkevare og identitet, samtidig som vi og våre nye søsterselskaper innen Prosero får en felles oppfatning av kundefokus og tjenestekultur, sier daglig leder Ståle Woldsæter i Lexow.

Woldsæter og øvrige aksjonærene i Lexow Låsservice er nå blitt aksjonærer i Prosero.

Woldsæter startet karrieren sin hos Oslo Lås & Nøkkelfix i 1991. Fire år senere begynte han låsavdelingen hos verneustyrsleverandøren Lexow i Oslo. Denne ble senere flyttet til Moss, og Woldsæter overtok Lexows låsesmedvirksomhet i 2004.

Primærmarkedet for Lexow Låsservice, som ble etablert i 2004, er Moss og omegn - men også resten av Østfold. Akershus, og ikke minst Oslo, er også viktige områder for selskapet. Olav Thon Gruppen er en betydelig kunde, spesielt når det gjelder adgangskontrolløsninger fra Salto.

Proseros samlede omsetning er nå på cirka 900 millioner svenske kroner.

Dette sa Ståle Woldsæter til Aktuell Sikkerhet tidlig i vår, få måneder før salget til Prosero:

– Jeg ser ikke bort ifra at vi kommer til å vokse ytterligere, men som sagt er det viktig å sikre en organisasjon som er rustet for å ivareta både ansatte, kunder og offentlige krav om dokumentasjon og sertifiseringer. I vår bransje er det heller ikke uvanlig å få tilbud fra aktører som ønsker å kjøpe virksomheten. Også det er noe vi må ta stilling til i tiden som kommer, sier Ståle Woldsæter.