Robert Jansson i STid og Thomas Sommerfeldt Preus i Sotera Solutions. Rett før jul – under nykommeren «Sotera Talk» - ble det kjent at Sotera er først ute i Norden som representant for STid sine adgangskontrollprodukter (foto: Even Rise).
Robert Jansson i STid og Thomas Sommerfeldt Preus i Sotera Solutions. Rett før jul – under nykommeren «Sotera Talk» - ble det kjent at Sotera er først ute i Norden som representant for STid sine adgangskontrollprodukter (foto: Even Rise).

Lanserte ny samarbeidspartner på ny bransje-arena

– Hvor høy sikkerhet trenger vi? Denne tittelen satte Sotera Solutions på sitt første arrangement i serien «Sotera Talk». Resultatet ble en formiddag der nærmere 40 fremmøtte delte kompetanse og bygde relasjoner for fremtidig sikkerhetsarbeid.

Publisert

– Hvordan kan vi finne balansen mellom høy sikkerhet og brukervennlighet? Hvem skal definere hva som er sikkert nok?

– Dette er to av mange spørsmål som aktørene i sikkerhetsbransjen stiller seg. Som ansatte i en kompetansebedrift føler vi i Sotera et ansvar for å bidra med svarene. I vårt møte med sluttbrukere, forhandlere og partnere opplever vi stadig usikkerhet om hvilke tekniske løsninger de skal velge og hvilke sikkerhetsnivå de bør legge seg på. Derfor er det viktig for oss å skape en arena hvor bransjefolk møtes for felles dialog og påfyll av lærdom, sier eieren av Sotera Thomas Sommerfeldt Preus.

Med inspirasjon fra et mingle-treff som selskapet arrangerte under Sectech på Lillestrøm tidligere i år, bestemte Sotera Solutions seg for å utvikle konseptet «Sotera Talk». Håpet er at arrangementet, som bygger på det amerikanske Ted Talk-konseptet, var det første i rekken av flere.

– To av bransjens beste innen sitt fagfelt, Espen Solberg i Racom og Jørgen Onstad i UTC Lenel, deltok med sine tanker om valg av sikkerhetsnivå. Fra Sotera deltok Marie Bye, Jon Land, Marius Nergård og undertegnede i debatten, med fokus på hvordan kombinere høy sikkerhet og brukervennlighet. I den forbindelse er Mifare DESFire-teknologien et godt valg, sier Sommerfeldt Preus.

Den faglige delen ble avsluttet med spørsmålsrunde fra salen til samtlige foredragsholdere. Blant temaene som de fremmøtte tok opp, var behovet for en forenkling i språk og begrep som sikkerhetsbransjen bruker.

En av de store nyhetene i løpet av frokostseminaret var Soteras presentasjon av STid som sin nye partner for adgangskontroll-lesere. Salgssjef Robert Jansson viste deres produkter og løsninger.

– Da vi startet Sotera Solutions tidligere i år, etter å ha gått fra å være Nexus-eiet til å bli Nexus-partner, var det for å utvikle forretningsområdene som vi er sterke på i det norske markedet. Distributør-avtalen vi nå inngår med STid er nettopp et eksempel på dette, sier Thomas Sommerfeldt Preus.

Han forklarer dette med den fleksibilitet og kvalitet STid har på sine kortlesere:

– De er svært robuste, og designet for norsk klima. Alle er vanntette og tåler all slags vær. Det er viktig i Norge. Med fleksibilitet mener jeg alt fra standard sikkerhetsteknologi og modulutforming til fargemuligheter, sier han.

STid vant nylig innovasjonspris for sin nye UHF-løsning for kjøretøypassering som produsenten mener er sikkerhetsmessig i øverste klasse: Langdistanse-modellen Spectre. Med UHF og Bluetooth kan den lese opptil 13 meter. Spectre kan styre opptil fire trafikk-filer samtidig, og kan identifisere både kjøretøy og fører. Sotera Solutions har store forventninger til denne nyheten.

– I tillegg til å være driftssikker, kan Spectre også brukes på alle adgangskontrollanlegg som støtter OSDP versjon 1 og 2, samt Wiegand-protokoll. Vi er veldig glade for å kunne samarbeide med STid. Robert Jansson har jobbet med oss før, og vi vet hvilken kvalitet han representerer. STid er fransk, og et viktig poeng er at alle produktene i deres lesersortiment er laget innenfor EU, sier Sommerfeldt Preus.

– Som kompetansebedrift med hovedsatsing på salg av løsninger og ikke produkter isolert sett, er det viktig å understreke at Sotera Solutions har mange leverandører av transparente produkter. Skal vi finne de beste løsningene, kan vi ikke forholde oss til produkter og systemer som ikke snakker sammen, legger han til.

Powered by Labrador CMS