Petter Falch Pedersen, tidligere sentral i Nokas, gleder seg over at smarthus-selskapet Rackit nå skal spille på lag med landets største dør- og vindusprodusent; NorDan (foto: Privat).
Petter Falch Pedersen, tidligere sentral i Nokas, gleder seg over at smarthus-selskapet Rackit nå skal spille på lag med landets største dør- og vindusprodusent; NorDan (foto: Privat).

Lager komplett og sikkert smarthjem sammen med NorDan

Tidligere Nokas-direktør Petter Falch Pedersen er på full fart inn igjen i sikkerhetsbransjen. Gjennom selskapet Rackit skaper han en ny standard innen boligbygging, sikkerhet og smarthusteknologi. Nå er også landets største dør- og vindusprodusent med på laget.

Publisert

Den nye medspilleren som er NorDan, vil blant annet starte produksjon av vinduer og dører med integrert sensor fra Rackit.

Petter Falch Pedersen var konserndirektør for kunderelasjoner, styrerepresentant og en ikke ubetydelig eier i Nokas da han sluttet i selskapet for et par år siden. Han solgte flesteparten av aksjene sine til investeringsselskapet Triton, men sitter fortsatt på en beskjeden eierandel i Nokas.

Etter å ha forlatt Nokas ble han med i oppbyggingen av det stavangerbaserte selskapet Rackit AS. Der er han i dag administrerende direktør. Rackit har sju ansatte, og omtaler seg selv som en komplett utvikler og leverandør av produkter og tjenester innen smarthjem, sikkerhet og tjenester til bolig og bedrift.

– Grunnlaget for selskapets konsept er vår patenterte Rackit MediaRack. Dette skapet fungerer som et sikkert og ryddig samlingspunkt for alle boligens nåværende og fremtidige produkter og løsninger innen kommunikasjon, nettverk, sikkerhet, automasjon, lyd og bilde. Systemet er også integrert for styring av blant andre Apple, Google, Sonos og Nest, i tillegg til en rekke andre smartprodukter, sier Petter Falch Pedersen.

– Med våre produkter er du sikret mot brann og innbrudd, og du har et ideelt utgangspunkt for å utvikle ditt skreddersydde smarthjem. Innen sikkerhet handler dette blant annet om alarm, kameraovervåking og dørlås, legger han til.

Nokas er en av samarbeidspartnerne til Rackit.

– Innen alarm samarbeider vi med Alarm. com som har markedets mest solgte smartalarm, og et av verdens største selskaper innen sikkerhet og smarthus. Det er deres plattform vi bruker til å knytte sammen sikkerhet og smarthusfunksjoner i en og samme applikasjon, sier Petter Falch Pedersen.

For å styrke satsingen på produkter og tjenester innen smarte hjem, inngår nå selskapet en samarbeidsavtale med NorDan, som også går inn på eiersiden i Rackit. Dermed er landets største dør- og vindusprodusent, med sin eierandel på 20 prosent, blitt en betydelig aktør i Rackits smarthussatsing.

– Vi er et forholdsvis nystartet selskap selv om vi har lang fartstid fra bransjen. Derfor er vi glade for å få NorDan inn på eiersiden. Det gir oss trygghet og stabilitet for videre vekst, samtidig som dette vil åpne mange nye dører for oss, sier Petter Falch Pedersen.

– Sammen med NorDan kan vi nå levere smarte dører og vinduer uten behov for etter-installasjon. Når det gjelder ytterdører, så vil disse nå kunne leveres med elektronisk smartlås fra ID lock, en låsprodusent som eies av NorDan. ID lock er nå sertifisert inn mot Alarm.com.-plattformen, sier Petter Falch Pedersen.

Administrerende direktør Trond Magnar Unhammer i NorDan karakteriserer konseptet som Rackit har utviklet som spennende.

– Vi ser at våre smarte dører, vinduer og tilvalgprodukter passer godt inn i systemet til Rackit. NorDan har en klar strategi på å være ledende innen utviklingen av smarte bygg, og vi har nå funnet en partner som passer godt inn i vår satsing fremover, sier han.

NorDans produkter som vinduer, dører og screens blir i fremtiden en del av plattformen til Rackit via integrerte sensorer.

– Vi merker en klar trend på at folk i inn og utland er mer bevisste på å kunne styre og ha kontroll over hjemmet sitt på en enkel og grei måte. Derfor går vi nå inn på eiersiden i dette innovative selskapet, sier Trond Magnar Unhammer.

– Sammen med NorDan kan vi nå levere et komplett smarthjem og en sikkerhet som fungerer 100 prosent på samme plattform og applikasjon. Vi opplever sterk vekst, og jobber nå med flere langsiktige kontrakter, sier Petter Falch Pedersen.

Terje Moi Nilsen er gjennom Techcon AS største eier i Rackit. Han er grunnleggeren av tidligere NorAlarm, som i sin tid ble solgt til energiselskapet Lyse. Han jobbet der som produktutvikler for deres Smartly-satsing.

– Jeg har kjent Terje gjennom 20 år som konkurrent, og vi fant etter hvert tonen. Han er hjernen bak Rackit. Det er han som tegnet og produsert skapet vi bruker, og han har en unik produktkunnskap om sikkerhet og smarthusprodukter, sier Petter Falch Pedersen.

Petter Falch Pedersen er den tredje største eieren i Rackit, etter Moi Nilsen og NorDan. Hans brødre Bjarte og Pål er også sentrale på eiersiden. Alle tre har et langt forhold til Nokas etter at familieselskapet ISV fusjonerte med daværende Vakt Service AS – som senere skiftet navn til Nokas. Petter og Bjarte jobber i dag fulltid i Rackit, mens Pål fortsatt er ansatt Nokas.

Roy Harald Gausaker, som er en stor eier i Nokas, er også inne på eiersiden i Rackit.

Powered by Labrador CMS