Illustrasjon: colourbox.com
Illustrasjon: colourbox.com

Kvinnene blomstrer

LEDER: «Kvinner skal ikke behøve å ha sin egen konferanse fordi de føler seg utilpass på arrangementene hvor menn dominerer. Men all den tid dame-konferansen er like etterlengtet i dag som før oppstarten, så applauderer vi at Security Divas lever videre.»

Publisert

Denne lederartikkelen er hentet fra Aktuell sikkerhet 6/2019.

Gratulerer til initiativtaker Tone Hoddø Bakås og alle andre som har bidratt til at Security Divas er arrangert ni ganger tidligere – og som sørger for at konferansen lever videre. I januar markeres tiårs-jubileet for det som kanskje er det viktigste grepet som er gjort for å løfte opp og frem kvinnene i norsk sikkerhetsbransje.

Security Divas var for ti år siden et etterlengtet møtested for kvinner i en bransje som fortsatt domineres av menn. Todagers-konferansen er et forum hvor kvinnene ikke er i mindretall slik de pleier. Podiet fylles med kvinner som deler av sin kunnskap. De tilstedeværende senker skuldrene, og for de fleste reduseres frykten for å stille spørsmål som noen oppfatter som dumme.

Årsaken er veldig enkel: Security Divas er ikke åpen for menn. Det er derfor kvinnene blomstrer.

Jeg tror alle er enige om at det ikke bør være slik. Kvinner skal ikke behøve å ha sin egen konferanse fordi de føler seg utilpass på arrangementene hvor menn dominerer. Men all den tid dame-konferansen er like etterlengtet i dag som før oppstarten, så applauderer vi at Security Divas lever videre.

Enn så lenge! For det bør ikke gå så veldig lang tid før alle respekteres for kompetansen sin uavhengig av kjønn. Det har både menn og kvinner et ansvar for å bidra til. Security Divas har i så måte vært et verktøy kvinnene har brukt gjennom ti år.

Men før damene samles, skal vi gjennom både jul og overgangen til et nytt år.

Takk for følget gjennom 2019!

Ha en riktig god jul, med ønsker om et godt og fremgangsrikt nytt år!

På gjensyn!

Se hva du kan lese om i Aktuell Sikkerhet 6/2019 her

Aktuell Sikkerhet kommer ut seks ganger i året, og er fagbladet for deg som arbeider med sikkerhetsløsninger i privat næringsliv og i det offentlige.

Bladet avdekker sikkerhets- og risikobehov, og gir faginformasjon om  sikkerhetsløsninger i privat næringsliv og i det offentlige.

Bestill abonnement her

Last ned enkeltsider eller hele bladet her

Powered by Labrador CMS