Sikkerhetssjef Ola Stavnsborg i OTG sier at smittevern er årsak til utvidede åpningstider. Her sammen med assisterende driftsleder Rune Johansen (t.h.) og Nokas-vekter Martine Solberg på Gunerius i Oslo.

Utvider åpningstidene for å hindre smitte

Olav Thon Gruppen vil ha slutt på individuelle korona-åpningstider i sine kjøpesentre. Nå pålegges leietakerne å ha felles åpningstid frem til klokka 19.00 på hverdager. Nokas er blant dem som gleder seg over dette i en vanskelig tid.

– Vi utvider åpningstidene av helsemessige hensyn. Dette er et smitteverntiltak for å forebygge at kunder og de som jobber i kjøpesentrene skal bli eksponert for Korona-viruset.

Det sier sikkerhetssjef Ola Stavnsborg i Olav Thon Gruppen (OTG).

Etter hvert som Korona-viruset spredde seg i Norge – og myndighetene innførte ulike restriksjoner, reduserte mange forretningsdrivende åpningstidene sine. Årsakene var flere, blant annet at det kom begrensninger i antall mennesker som kan være nær hverandre, og fordi kundegrunnlaget forsvant proporsjonalt med økningen i befolkningens frykt for å bli korona-smittet. Frisører og en del serveringssteder var blant bransjene som måtte stenge helt ned.

OTGs kjøpesentre innførte i den første korona-perioden begrensede åpningstider. Noen forretningsdrivende i sentrene deres valgte samtidig et strengere regime med individuelle tilpasninger, noe som innebar enda kortere åpningstid enn hva sentrene praktiserte.

– Når myndighetene til en viss grad begynte å åpne samfunnet igjen for noen dager siden, opplevde vi økt trafikk og til dels store ansamlinger av mennesker på enkelte tidspunkter. Ved å utvide åpningstidene vil trafikken kunne fordele seg utover et større tidsrom. Dermed reduserer vi smittefaren, sier Stavnsborg.

Utvidelsen av åpningstiden til klokka 19.00 på hverdager innebærer fortsatt en begrensning for mange av sentrene. På lørdager skal leietakerne holde åpent i henhold til ordinær åpningstid.

– Det som innføres nå er en midlertidig kjernetid frem til klokka 19.00 på hverdager. Innenfor denne tiden skal kundene vite at alle tilbud i sentrene er tilgjengelige. De som ønsker å holde åpent også etter klokka 19.00, for eksempel matbutikkene, får selvsagt lov til å gjøre det, sier Ola Stavnsborg.

– I tillegg til at dette er et smitteverntiltak, innebærer åpningstid-utvidelsen også kontinuitet i sikkerhetsarbeidet. I løpet av de siste ukene opplevde vi noen utfordringer knyttet til at enkelte rømningsveier går gjennom butikklokaler. Dersom leietakerne i disse lokalene stenger ned virksomheten og låser døra, forsvinner rømningsveien. Vi løste dette på en god måte, men med lik åpningstid for alle vil slike utfordringer være ute av verden, legger han til.

OTG har cirka 80 kjøpesentre i Norge. Nokas er blant dem som mottar nyheten om utvidede åpningstider med glede. De leverer vekter- og sikkerhetstjenester til disse sentrene, og har de siste ukene opplevd langt lavere sysselsetting enn normalt.

– Dette er en god nyhet både for oss som selskap og for de av vekterne våre som nå forhåpentligvis kan komme tilbake i jobb. Som leverandør av vakthold til blant annet flyplass og museer har korona-pandemien rammet hardt. Vi ser frem til, og vil bidra til, at samfunnet får kontroll på denne vanskelige situasjonen, sier kommunikasjonsdirektør Ådne Mauritzen i Nokas.

Her kan du lese om sist gang OTG forlenget avtalen om sikkerhetsleveranser med Nokas:

For snart et år siden vant Salto en stor kontrakt med OTG. Her kan du lese hva Aktuell Sikkerhet skrev om avtalen:

Les om HV-soldaten som beklager til Nokas-vekterne på Gardermoen etter korona-jobbing:

Les lederartikkelen fra siste utgave av Aktuell Sikkerhet på papir:

Her kan du laste ned papirutgaven av Aktuell Sikkerhet og lese om blant andre Henning Kristiansen i Pro Sec som lider av korona-tap:

Powered by Labrador CMS