Et investeringsselskap har kjøpt 30 prosent av aksjene i Sector Alarm (foto: Even Rise).
Et investeringsselskap har kjøpt 30 prosent av aksjene i Sector Alarm (foto: Even Rise).

Investeringsselskap inn i Sector Alarm

Få dager etter at Sector Alarm bestemte seg for å betale et gebyr på 424,8 millioner kroner for påstått ulovlig samarbeid med konkurrenten Verisure, offentliggjøres det at et investeringsselskap kjøper 30 prosent av aksjene i selskapet. Grunnlegger og konsernsjef Jørgen Dahl forbli majoritetseier.

Publisert Sist oppdatert

Sector Alarm har over 530.000 kunder i seks forskjellige land. Dahl poengterer at investeringsselskapet vil støtte alarm- og sikkerhetsleverandøren i gjennomføringen av sin nåværende vekststrategi, og i selskapets arbeid for fortsatt effektiv drift.

– Enkelte av aksjonærene i Sector Alarm selger til sammen 30 prosent av aksjene til investeringsselskapet KKR. Dette er et ledende globalt investeringsselskap, sier Jørgen Dahl.

Dahl, som for ikke lenge siden sikret seg en solid eierandel i Nokas, fortsetter i rollen som majoritetseier og konsernsjef Sector Alarm. Transaksjonen mellom Sector og KKR blir gjennomført i tredje kvartal 2019.

– Jeg ser frem til å ønske KKR velkommen som eier i Sector Alarm. KKR vil tilføre unik økonomisk og industriell kompetanse og innsikt. Dette vil utfylle vår eksisterende kompetanse, og forbedre innovasjon, produkt- og serviceutvikling til glede for kunder og medarbeidere, sier Dahl.

– At vi er i stand til å tiltrekke oss en verdenskjent investor som KKR er vi stolte av. Det er et tydelig bevis på kvaliteten på alt arbeidet som utføres av medarbeider og ledelsen i å skape et ledende europeisk alarm- og sikkerhetsselskap. Det er også et synlig bevis på alle de mulighetene som ligger foran oss, sier Dahl.

– Vi er svært imponert over selskapet Jørgen og hans team har bygget og ser frem til å investere i Sector Alarm. Selskapet har en unik kultur og har hatt imponerende vekst over lang tid. Vi ser frem til å jobbe sammen med Sector i den videre vekststrategien, sier Mattia Caprioli og Hans F. Arstad i KKR.

Fredag sist uke skrev Aktuell Sikkerhet at Sector Alarm hadde bestemt seg for å betale gebyret som Konkurransetilsynet varslet etter mistanke om ulovlig markedsdeling med konkurrenten Verisure. Gebyret er på hele 424,8 millioner kroner. Verisure er varslet om et gebyr på 784 millioner kroner. Dette er foreløpig ikke vedtatt, og Verisure poengterte i samme artikkel at de er uenige med Konkurransetilsynet.

I slutten av mars skrev Aktuell Sikkerhet at Konkurransetilsynet tillater Sector Alarm å overta maksimalt 25 prosent av Nokas. Dette skjedde etter at Konkurransetilsynet hadde brukt lang tid på å avgjøre at de ikke tillot Sector å overta 49,99 prosent av Nokas slik som ønsket. Aksjeposten som Jørgen Dahl da sikret seg i Nokas, var en del av oppgjøret i forbindelse med at Nokas kjøpte Sector-eide Avarn Security i Sverige og Finland.

Sist i mai gikk Nokas-gründer Heine Wang av som konsernsjef i Nokas. Det skjedde kort tid etter at tidligere Securitas-topp Amund Skarholt ble satt inn som styreleder i Nokas. Han er fra før styrerepresentant i Sector Alarm Holdning, Sector Alarm Group Holdning og Sector Alarm Group.