Elisabeth Sørbøe Aarsæther er utnevnt som direktør for Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB). (foto: Nasjonal kommunikasjonsmyndighet, Nkom).
Elisabeth Sørbøe Aarsæther er utnevnt som direktør for Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB). (foto: Nasjonal kommunikasjonsmyndighet, Nkom).

Hun er ny sjef i DSB

Elisabeth Sørbøe Aarsæther er ny sjef i DSB. Hun overtok etter Cecilie Daae som nylig begynte som administrerende direktør i Helse Nord RHF.

Publisert

Justis- og beredskapsminister Monica Mæland uttaler at hun er svært fornøyd med at Elisabeth Sørbøe Aarsæther tar plass som direktør for Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB); en stilling hun anser å være utgjøre et viktig samfunnsoppdrag.

Elisabeth Sørbøe Aarsæther er født 1. juli 1965 og utdannet cand.mag. fra Høgskulen i Volda i 1993.

Sørbøe Aarsæther ble i 2004 ansatt som underdirektør i Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (daværende Post- og teletilsynet). Deretter var hun informasjonsdirektør og assisterende direktør samme sted. Siden 2017 har hun vært direktør i Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom).

Den nye DSB-direktøren har tidligere erfaring som lærer på mediestudiet på Høgskulen i Volda fra 1993 til 1995, som informasjonsansvarlig hos Sysselmannen på Svalbard fra 1995 til 1999 og som prosjektleder i Statens Vegvesen fra 2002 til 2004.

– Aarsæther vurderes med sin bakgrunn som meget godt egnet og kvalifisert, både faglig og ledelsesmessig for rollen som ny direktør i DSB, sier Mæland videre – ifølge nettsiden til DSB, som henviser til Justis- og beredskapsdepartementet.

Powered by Labrador CMS