Gisle Sveva er ny sjef for kontantvirksomheten i Nokas (foto: privat).
Gisle Sveva er ny sjef for kontantvirksomheten i Nokas (foto: privat).

Her er den nye kontant-sjefen

I forbindelse med at Peter Wesenberg går av som sjef for Nokas Verdihåndtering AS – Nokas Cash Handling, rykker Gisle Sveva inn i hans stilling. Samtidig overtar Amund Skarholt vervet som styreleder etter Heine Wang.

Publisert

Aktuell Sikkerhet kunne i går fortelle at Peter Wesenberg slutter etter 12 år som leder av Nokas Verdihåndtering AS – Nokas Cash Handling.

I dag ble det kjent at Gisle Sveva ansettes i Wesenbergs stilling.

Sveva har siden august i fjor vært direktør for strategi og forretningsutvikling i selskapet. Frem til han begynte i Nokas Verdihåndtering AS, jobbet han fem år i Visma, hvorav de fire siste som administrerende direktør. Før det var han fem år i Nets.

Nokas-styret, med styreleder Amund Skarholt i spissen, ansatte tidligere i år Vidar Berg som konsernsjef i Nokas. Det skjedde kort tid etter at gründer Heine Wang trakk fra denne stillingen.

Heine Wang fortsatte som styreleder i Nokas Verdihåndtering AS, og skulle bidra til å styrke strategien med etablering av forretningsområdet cash som et selvstendig selskap.

I forbindelse med at Wesenberg nå slutter, har imidlertid styret funnet det naturlig at Skarholt overtar styrelederposisjon etter Heine Wang.

– Heine Wang vil fortsette som styremedlem i Nokas Cash Handling, sier kommunikasjonssjef Ådne Mauritzen.

I print-utgaven av Aktuell Sikkerhet som kommer om noen dager, snakker konsernsjef Vidar Berg om kjernevirksomheten til Nokas – som i fremtiden ikke omfatter kontanthåndtering:

– Vi ser etter nye eiere til cash-virksomheten som kan utvikle den virksomheten videre, og i den forbindelse vil Nokas-navnet følge med.

Som tidligere omtalt vil Nokas i fremtiden hete Avarn Security, et navn som allerede brukes i Sverige og Finland.

Powered by Labrador CMS