Seniorrådgiver Ole Anders Ulsrud fra NorSIS var i dag med på lanseringen av kurset «ID-tyveri og svindel» (foto: NorSIS).
Seniorrådgiver Ole Anders Ulsrud fra NorSIS var i dag med på lanseringen av kurset «ID-tyveri og svindel» (foto: NorSIS).

Gratis-kurs skal forebygge ID-tyveri og svindel

NorSIS er en av aktørene som i dag lanserer kurset «ID-tyveri og svindel». Et av målene er at folk skal lære seg å identifisere sikre nettsider og å bruke tofaktor-autentisering.

Publisert

Kurset som NorSIS (Norsk senter for informasjonssikring) har vært med på å utvikle er gratis. Det består av åtte moduler.

– Tall fra en årlig undersøkelse som vi gjennomfører sammen med skatteetaten viser at over 150.000 personer har vært utsatt for identitetstyveri de to siste årene. Derfor anser vi dette som et stort problem, sier seniorrådgiver Ole Anders Ulsrud i NorSIS.

Han understreker at de som blir utsatt for dette opplever store vansker med å rydde opp etterpå.

– Har du eksempelvis mistet et fødselsnummer så får du ikke sperret det. Derfor ønsker vi å gi befolkningen en verktøykasse for hva de skal gjøre for å beskytte seg mot ID-tyveri, og også kunne hjelpe seg selv om ulykken er ute. Ikke alle har tid til å navigere seg gjennom alt som er skrevet om ID-tyverier de siste årene. Ønsker du å lære deg gode nettvaner på riktig måte, men i ikke vet hvor du skal begynne, da kan du starte med dette kurset, sier Ulsrud.

Kurset ligger ute på nettvett.no, som er et samarbeidsprosjekt mellom Nasjonal Sikkerhetsmyndighet (NSM), som er underlagt Justis og beredskapsdepartementet, Nasjonal Kommunikasjonsmyndighet, en etat underlagt Samferdselsdepartementet og NorSIS.

Powered by Labrador CMS