Tormod Stien blir teknisk direktør i Securitas. Han er ut august assisterende direktør i Politiets IKT-tjenster (illustrasjonsfoto).
Tormod Stien blir teknisk direktør i Securitas. Han er ut august assisterende direktør i Politiets IKT-tjenster (illustrasjonsfoto).

Fra politiet til sjef-stilling i Securitas

Securitas sin nye tekniske direktør kommer fra sjef-stilling i politiet. Han har tidligere jobbet som vekter, men mesteparten av yrkeskarrieren er tilbakelagt i telekom-bransjen.

Publisert

– Sikkerhetsbransjen er spennende, og Securitas er et stort selskap med betydelig bredde i driften. Jeg ser mange muligheter og gleder meg til å begynne.

Det sier Tormod Stien – som i dag (fredag) har sin siste arbeidsdag i Politiets IKT-tjenester. Der har han vært assisterende direktør siden han begynte i 2015. Unntaket er perioden fra direktør Erik Hasle sluttet i mai 2017 og frem til Merethe Austgulen overtok sjef-jobben i januar 2018. Da var Stien konstituert direktør.

Når Stien begynner som teknisk direktør i Securitas mandag, overtar han jobben som Bjørn Martin Lohne fikk da Securitas etablerte egen divisjon for teknikk i 2012.

Etableringen skjedde etter at selskapet året før tapte kampen med Stanley om å få kjøpe tilbake Niscayah (tidligere Securitas Systems). Etter at Lohne sluttet for en tid tilbake, har John Erik Strømstad fungert i stillingen.

– Samfunnet vi lever i blir stadig mer komplisert, og så vel bedrifter som privatpersoner opplever i økende grad behov for ulike sikkerhetsløsninger. Dette bidrar til å gjøre den nye jobben min både spennende og utfordrende, sier Stien.

– Den private sikkerhetsbransjen innen mobile tjenester har samhandlingsavtaler med politiet. Ser du for deg at et privat-offentlig samarbeid vil utvikle seg også når det gjelder teknikk?

– Ja, i aller høyeste grad! Jeg er overbevist om at omfanget av privat-offentlig samarbeid vil bre om seg. Private har muligheter som det offentlige ikke har, og vice versa. Det er snakk om å se muligheter for å utfylle hverandre. Jeg konstaterer med glede at holdningen hos blant andre politiet blir mer og mer positiv til å nyttiggjøre seg ressurser fra private, sier Stien.

51-åringen har en master innen elektronikk og er sivilingeniør innen elektroteknikk. Da han begynte i Politiets IKT-tjenester, kom han fra stillingen som administrerende direktør i Ventelo AS. Han har også hatt ulike direktør- og lederfunksjoner hos blant andre Tele2 Norge/Network Norway, Telenor ASA og Telenor Mobil.

– Sikkerhet, beredskap og kontinuitet er vesentlig også innen telekommunikasjon, og ikke minst i politiet. Erfaringene fra de bransjene tar jeg med inn i min nye jobb, sier Tormod Stien – som ikke er helt ukjent med Securitas:

– I studietiden jobbet jeg som mobilvekter i og rundt Oslo sentrum, sier han.

Powered by Labrador CMS