Knut Erik Melstrøm har fått ny jobb og slutter i Oneco etter ti måneder (foto: privat).
Knut Erik Melstrøm har fått ny jobb og slutter i Oneco etter ti måneder (foto: privat).

Forlater Oneco for å bli teknologifag-direktør

Knut Erik Melstrøm forlater Oneco etter bare ti måneder. Nå vil han, som direktør for teknologifag, gjøre sin nye arbeidsgiver mer synlig i sikkerhetsmarkedet.

Publisert

– Caverion har ikke vært synlig nok i sikkerhetsmarkedet de siste årene, og det er det ingen grunn til.

Det sier Knut Erik Melstrøm som i dag har sin første dag som direktør for teknologifag i Caverion.

– Vi skal bli tydeligere overfor markedet ved å vise frem kompetansen vår. Caverion er en av få leverandører innenfor teknologifag som har nasjonal leveranserekkevidde med nærmere 50 lokale avdelinger i hele landet, sier han.

Melstrøm kom til Oneco Technologies som divisjonsleder IKT i desember i fjor. Da hadde han jobbet flere år i Stanley Security, sist som driftsdirektør med sentral rolle i ledelsen. Han har blant annet også bakgrunn fra sikkerhetsavdelingen i Norges Bank.

Omtrent samtidig som Melstrøm ble hentet til Oneco i fjor høst, ansatte selskapet også Stellan Johansen og Jahn Gulbrandsen. Siden den gang er flere blitt ansatt i den nye sikkerhetsavdelingen som konsernet har etablert.

– Oneco satser innen sikkerhet som aldri før. Vi har siden starten i fjor sikret oss mange store kontrakter, og vi kommer til å kjempe om enda flere i tiden som kommer. Arbeidet med å øke bemanningen for å kunne møte markedets behov og krav pågår kontinuerlig, sier leder Stellan Johansen i Oneco sin divisjon Sikkerhet Nordic.

– Når muligheten i Caverion dukket opp, så var jeg ikke i tvil om å takke ja. Selskapet satser stort på teknologi og har betydelige ambisjoner også utenfor Norge. I tidligere stillinger har jeg jobbet i en europeisk organisasjon, og det ser jeg fram å gjøre igjen nå, sier Melstrøm.

Administrerende direktør Knut Gaaserud i Caverion Norge AS sier at ansettelsen av Knut Erik Melstrøm et strategisk grep i konsernet. Direktørstillingen for teknologifag er nyopprettet.

– Vi er en teknisk totalentreprenør med alle fag, og teknologifagene blir stadig viktigere for fremtiden. Skal vi fortsette å være kundenes førstevalg for digitalisering av bygg, industri og infrastruktur, er det viktig å styrke oss ytterligere innen teknologifag som automasjon, kjøling, sikkerhet og IKT & AV.

– Det som gjør den nye jobben ekstra spennende, er at teknologifag er et satsingsområde for hele konsernet. Vi skal øke med folk og kompetanse i hele Europa, sier Melstrøm.

Han er opptatt av medarbeiderne og poengterer at investering i kompetanseutvikling er lønnsomt:

– Da får du folk som leverer smarte løsninger til fornøyde kunder, sier Knut Erik Melstrøm.

– For Oneco sine kunder blir det ingen store forandringer. Jeg skal lede sikkerhetsavdelingen som tidligere, og tildeles i tillegg økt ansvar i IKT-avdelingen. I praksis betyr dette at jeg også skal lede avdelingene for IT og svakstrøm. De øvrige oppgavene som Knut Erik hadde vil midlertidig bli ivaretatt av administrerende direktør Kjell Arne Giske i Oneco Technologies, sier Stellan Johansen.

Powered by Labrador CMS