Ole Gade (t.v.) og Lars Wilson (t.h.) er glade for den nordiske avtalen Mobotix har inngått med EET Europarts. Dette bildet er fra Sectech 2019 (arkivfoto: Even Rise).
Ole Gade (t.v.) og Lars Wilson (t.h.) er glade for den nordiske avtalen Mobotix har inngått med EET Europarts. Dette bildet er fra Sectech 2019 (arkivfoto: Even Rise).

EET med nordisk Mobotix-avtale

Mobotix inngår distribusjonsavtale med EET Europarts og styrker dermed posisjonen sin i Norge, Sverige, Danmark og Finland. – Avtalen åpner helt nye muligheter for oss, sier Ole Gade.

Publisert Sist oppdatert

– EET Europarts er den første Mobotix-distributøren som opererer i alle de fire nordiske landene, sier Ole Gade. Han er business development manager for tyske Mobotix i Norge og Danmark.

Om det å ha én distributør som betjener hele det nordiske videoovervåkingsmarkedet, sier han videre:

– En vinn-vinn-situasjon for både Mobotix og EET. Mange av installatørene arbeider også på tvers av landegrensene, og derfor gir det god mening å ha en distributør som gjør det samme. Det gir mulighet for å skape flere nye synergier og forretningsmessige fordeler.

EET Europarts distribuerer produkter og løsninger innen blant annet maskinvare til datamaskiner og mobilteknologi, samt sikkerhet og overvåking. For Mobotix skal de formidle alt fra IoT-kameraer og kameraserien Move, til systemkomponenter, adgangskontroll og programvare.

Dette kommenterer business line director Bo Ørberg i EET Europarts om avtalen:

– Samarbeidet med Mobotix gjør at vi nå kan tilby unike IP-baserte sikkerhetsløsninger med IoT-kameraer/sensorer. Det bidrar til å styrke vår posisjon i den raskt voksende sikkerhetsindustrien i Norden.

– Mobotix har et klart mål om å vokse i Norden. Den interne opprustningen vi har gjort de siste tolv månedene er viktig for å nå målet. Samarbeidet med EET tar oss ytterligere et skritt i den retning, sier Ole Gade.

Opprustingen han sikter til internt, er blant annet utvidelsen av det nordiske teamet – der Gade selv kom inn som business development manager tidlig i 2018. Han er ansvarlig for det norske og danske markedet, mens Lars Wilson i fjor høst ble ansatt som business development manager i Sverige og Finland. Med Tonny Frederiksen og Katariina Hall som kolleger fra før (titulert henholdsvis som regional sales manager Nordics/Baltics/CEE/Russia og inside sales manger Nordic), teller det nordiske teamet nå fire personer.

Omtrent samtidig som Wilson ble ansatt mot slutten av fjoråret, skrev Aktuell Sikkerhet om at Konica Minolta satser stort på sikkerhets- og overvåkingskameraer fra Mobotix. Frem til da hadde LMC (Last Mile Communication) vært eneste Mobotix-distributør i Norge.

I Konica Minolta er Stein Kjetil Sveen ansatt som business development manager for å ivareta nevnte satsing.

– Japanske Konica Minolta eier mer enn 60 prosent av tyske Mobotix. Derfor er det naturlig å inkludere Mobotix-produkter i vår egen virksomhet og portefølje også i Norge. Vi har et betydelig forhandler- og teknikerapparat i hele landet, sa Sveen den gang.

Med EET-avtalen som Mobotix inngår nå, sikrer sistnevnte seg en betydelig større tilstedeværelse i det norske markedet enn da LMC for under ett år siden var enedistributør.