Peter Wesenberg slutter etter 12 år som sjef for Nokas sin kontanthåndtering (arkivfoto: Even Rise).
Peter Wesenberg slutter etter 12 år som sjef for Nokas sin kontanthåndtering (arkivfoto: Even Rise).

Cash-sjefen i Nokas slutter

Peter Wesenberg slutter i Nokas Verdihåndtering AS. Han har ledet virksomheten i 12 år.

Publisert

(Teksten er oppatert 30.10 kl. 15.40 med kommentar fra kommunikasjonssjef Ådne Mauritzen).

Peter Wesenberg ble konserndirektør i Nokas Verdihåndtering (Cash handling) i 2007. Da kom han fra Arcus.

I et større intervju med Aktuell Sikkerhet i 2013, presenterte han sine ambisjoner om å bli europamester i håndtering av mynt og sedler.

– Det rakk jeg aldri, sier Peter Wesenberg til Aktuell Sikkerhet i dag – dagen før han formelt har sin siste arbeidsdag i Nokas Verdihåndtering AS.

– Jeg har ingen planer om å pensjonere meg, og vil nå bruke tiden godt til å tenke gjennom hva jeg vil begynne med. Utover det ønsker jeg ikke å kommentere saken ytterligere, legger 60-åringen til.

Etter at Sector-gründer Jørgen Dahl for alvor kom inn på eiersiden i Nokas tidligere i år, er det kunngjort store endringer i selskapet. Vidar Berg er satt inn som konsernsjef etter Heine Wang, og Amund Skarholt er blitt styreleder. Dette er bare noen av forandringene.

Det er også bestemt at Avarn Security blir det nye navnet på Nokas, og at selskapet i hovedsak – og i første omgang – skal satse på tradisjonelle sikkerhetstjenester som vakt og teknikk i Norge, Sverige og Finland.

Den nye strategien innebærer blant annet også et ønske om et salg av virksomhetens kontanthåndtering.

Det er fra både styreleder Amund Skarholt og ledelsen for øvrig ikke lagt skjul på at Nokas, og det fremtidige Avarn Security, må begynne å tjene penger.

– Vi har store oppgaver foran oss. Nokas har vokst for mye for fort, uten å skape lønnsomhet, sier styreleder Amund Skarholt i papirutgaven av Aktuell Sikkerhet som kommer om noen dager.

– Det er realistisk å omsette for ti milliarder kroner årlig i løpet av ti år, med ti prosent av dette liggende igjen som plusstall på bunnlinjen. Men for å få til det, er det hardt arbeid som gjelder, sier han – i en print-reportasje der konsernsjef Vidar Berg snakker om selskapets fremtid.

– Nokas takker Peter Wesenberg for de 12 årene han har brukt i selskapet til utvikling av vår cash handling-virksomhet, sier kommunikasjonssjef Ådne Mauritzen.

– Hvem overtar etter Wesenberg?

– Det kommer vi tilbake til, sier Mauritzen.

Powered by Labrador CMS