Mil Sec-boet solgt – sikrer videre drift
Bare to dager etter konkursåpningen i Mil Sec AS, ble det klart at selskapet videreføres med nye eiere. Konkursen skjedde som en følge av store utfordringer i morselskapet Bomek, som også måtte stenge dørene i uka som gikk.
– Intensjonen er at alle ansatte i gamle Mil Sec skal få jobbene sine tilbake. Korona-krisen kan problematisere dette, men vi håper at det nye selskapet er i full virksomhet igjen i løpet av svært kort tid.
Det sier Bjørn Hagen, tidligere salgs- og markedssjef og nåværende styreleder i nye Mil Sec. Han kjøpte konkursboet sammen med tidligere daglig leder Per Ove Paulsen fredag kveld. Begge trer inn i sine gamle roller i det nye selskapet.
– Fredagens budrunde ble lang. Først klokka 21.00 fredag kveld fikk vi tilslaget. Det skjedde i konkurranse med flere aktører. Enkelte ønsket å kjøpe kun Mil Sec, mens andre la inn bud på hele eller deler av Bomek-konsernet. Det var en svært god følelse for Per Ove og meg å sikre både egen og ni medarbeidere sin arbeidsplass. Ringen er sluttet, smiler Bjørn Hagen.
Bomek-konsernet, som har en fabrikk i Bodø og en på Kapp (Rapp Bomek), kjøpte det veldrevne selskapet Mil Sec Norge AS i 2017. Selgerne den gang var Per Ove Paulsen, Bjørn Hagen, Øistein Schwabe og Matias Molin.
– Per Ove og jeg vurderer nå å knytte til oss samarbeidspartnere på investorsiden. Hittil har vi fokusert på å sikre oss rettighetene til selskapet som vi har stor tro på, men som dessverre måtte se at gikk konkurs som følge av at morselskapet ikke overholdt sine forpliktelser, sier Hagen.
– Målet vårt er at Mil Sec fortsetter som før, med de samme leverandørene og de samme medarbeiderne. Grunnlaget for å lykkes er meget stort. I praksis er det kun organisasjonsnummeret som endres, legger han til.
Det nye selskapet håper å opprettholde posisjonen som markedsledende innen konseptet som de definerer som «det sikre rom». Gjennom skreddersøm av løsninger og tjenester ivaretar de sine kunders sikkerhets- og trygghetsfølelse. Kundene er blant annet flere departementer, offentlige etater, det kongelige hoff, politi, banker, Forsvaret og en rekke private selskaper.
– Hvor mye måtte dere betale for Mil Sec-boet?
– Det ønsker jeg ikke å gå inn på nå. Det viktigste for oss er raskt å komme tilbake i normal drift, sier Bjørn Hagen.
I den kommende print-utgaven av Aktuell Sikkerhet kan du lese mer om planene og utviklingen i det nye Mil Sec Norge AS.