Olafur Sigmundsson (t.v.) i Safety-Service AS og Jomar Thoresen i Onsite Security Solutions AS ser frem til å samarbeide. Tor Harald Svendsen (t.h.), gründer og tidligere eier av skadedyrselskapet Pelias, er investor i Onsite Holding AS.

Går sammen om brannslokking

Onsite Firefighter AS ser snart dagens lys. Selskapet skal satse på brannslokkingsutstyr.

Publisert

Det er Onsite-konsernet og Safety Service AS som står bak Onsite Firefighter. Begge de to gründerbedriftene har relasjon til Såkornfondet First:Seed, og det var der de to bedriftene fra Innlandet ble koblet sammen.

Onsite Firefighter skal drive utvikling og salg av brannslokkingsutstyr, service på utstyr og anlegg, samt alt annet som står naturlig i forbindelse med dette segmentet.

Grunnleggerne sier at produktene som skal utvikles blir beregnet på risikoutsatte næringer. De påstår at dette vil revolusjonere deteksjons- og slukkearbeid av branner:

– Vi skal sammen bidra til utvikling av innovative løsninger som øker sikkerhet og lønnsomhet, sier Jomar Thoresen i Onsite Security og Olaf Sigmundsson i Safety Service AS.

Onsite ble startet mot slutten av 2012. Den gang, og frem til 2015, het selskapet Norsk Bedriftssikring.

Jomar Thoresen gleder seg til det blir drift i det nye selskapet Onsite Firefighter.

Målet var å introdusere smarte kamera-løsninger og sanntidskommunikasjon i kombinasjon med en døgnbemannet vaktsentral. På samme tid som firmaet endret navn, utvidet de sortimentet til også å omfatte adgangskontroll, branndeteksjon og fjernstyrte slokkesystemer.

Onsite-konsernet har i dag hovedkontor i Hamar, og avdelingskontorer i Stavanger og Trondheim.

Safety Service holder til på Skarnes utenfor Kongsvinger. De har siden etableringen i 2003 utviklet slokkeløsninger for brannutsatte næringer. Olaf Sigmundsson er drivkraften i dette selskapet. Selskapet hevder selv å være spesielt gode på Firefighter, et slokkemiddel som gir rask nedkjøling av et brannsted.

– Safety Service AS gir unike muligheter til å utvikle helhetlige og innovative løsninger, sier Jomar Thoresen.

Sigmundsson kommenterer samarbeidet slik:

– Sammen blir vi en sterkere og bedre leverandør av sikkerhetsprodukter innen deteksjon og brannslokking i Norge og verden for øvrig.

Safety Service AS, som blir søsterselskap til Onsite Security Vaktdrift AS og Onsite Security Solutions AS, skal eie 49 prosent av Onsite Firefighter AS. Morselskapet Onsite Holdning AS, skal eie resten.

Safety Service AS omsatte i 2019 for 487.000 kroner og hadde et negativt resultat før skatt på 431.000 kroner. Året før var omsetningen på 937.000 kroner, og resultatet før skatt var på minus 827.000 kroner.

Powered by Labrador CMS