Avvæpnet av ordensvakt

Ordensvakter ble natt til torsdag truet med våpen.

Publisert

Politiet meldte litt etter klokka 03.15 at de hadde pågrepet en mann som passet til beskrivelsen som ordensvaktene hadde gitt dem en times tid tidligere. Vedkommende hadde da beveget seg fra Fridtjof Nansens plass, hvor trussel-episoden skjedde, og opp til St. Hanshaugen.

Flere politipatruljer jobbet med saken etter at ordensvaktene ved utestedet på Fridtjof Nansens plass meldte fra om at de hadde blitt truet med pistol.

Kort tid etter at pistol-mannen forlot utestedet på Fridtjof Nansens plass, fikk vi melding om at en dørvakt på et annet utested hadde tatt fra en gjest en pistol, opplyser politiet.

Fra sistnevnte sted hadde gjerningsmannen lagt på sprang. Ikke lenge etterpå skjedde pågripelsen på St. Hanshaugen, og siktede ble deretter satt i sentralarresten.

Ingen skal ha kommet fysisk til skade, verken i forbindelse med truslene som gjerningsmannen kom med eller avvæpningen som ble gjort av ordensvaktene.

Etter å ha undersøkt våpnet som ordensvaktene overleverte til politiet, konstaterte de at det er snakk om en gasspistol.