Vaktia AS leverte mandag oppbudsbegjæring til Oslo byfogdembete, etter at det fredag ble klart at ordensvaktselskapet ikke klarer å håndtere sine forpliktelser.

Vaktia gir opp

Vaktia AS har ikke penger til videre drift, verken på kort eller lang sikt. Derfor velger styret, etter en ekstraordinær generalforsamling sist fredag, å avvikle selskapet.

Publisert

Avviklingen skjer i form av en oppbudsbegjæring som ble levert mandag. Denne var ikke registrert hos Oslo byfogdembete ved halv ti-tiden tirsdag morgen, men det forventes behandling av begjæringen – og en avklaring rundt en eventuell konkursåpning – i løpet av dagen.

– Styret beklager å meddele at Vaktia AS er under konkursbehandling. Styret vedtok fredag 15. mai umiddelbart å innstille all drift da selskapet ikke var i stand til å håndtere sine forpliktelser, heter det i et brev som er sendt til Vaktias ansatte.

I brevet står det at korona-krisen, i kombinasjon med en anstrengt økonomi fra tidligere år, er årsaken til den oppståtte situasjonen.

Etter det Aktuell Sikkerhet erfarer fratrådte Ali Dibaei Moghaddam rollene som styreleder og daglig leder under den ekstraordinære generalforsamlingen.

Vaktia AS ble registrert i 2011 og var inntil nylig et av de største ordensvaktselskapene i Oslo. Ifølge Brønnøysundregistrene hadde de cirka 230 ordensvakter i jobb. I 2018 og 2017 hadde de negativt resultat før skatt på henholdsvis mer enn 3,3 millioner kroner og 1,1 million kroner. De to foregående årene var plussresultatet på nesten en million kroner.

Som Aktuell Sikkerhet tidligere har omtalt, er Ali Dibaei Moghaddam allerede i gang som daglig leder, styreleder og majoritetseier i det nye sikkerhetsselskapet Vaktsec AS. De øvrige eierne er Roger Stubberud og Morten Haukeland. Planen var at Vaktsec og Vaktia skulle samarbeide i tiden som kommer, men dagens oppbudsbegjæring gjør at Vaktsec fortsetter alene.

Mange i sikkerhetsbransjen har siden fredag reagert på at ordensvakter, utstyrt med ID-kort fra Vaktsec, jobbet på enkelte utesteder i Oslo i 17. mai-helga. Vekterne hadde ikke uniformer tilsvarende den utforming som er beskrevet i selskapets godkjenningssøknad, og holdt derfor ikke den standard som Lov om vaktvirksomhet krever.

– Det er helt riktig. I den forbindelse legger vi oss flate, og erkjenner bruk av uniformer uten vekter-merke og firmaets logo. Dette avviket er allerede begrunnet i en rapport til politiet. Vekterne som jobbet for Vaktsec nevnte helg er ansatt og forsikret hos oss. De har politiattester i henhold til kravene, og Vaktsec er et godkjent vaktselskap. For å avhjelpe utestedene som plutselig sto uten ordensvakter da Vaktia innstilte virksomheten sin, valgte vi en slik løsning. Vi er et nytt vaktselskap og venter fortsatt på merkene som skal sys på uniformene våre. De skulle kommet sist uke, men er forsinket som følge av korona-krisen, sier Morten Haukeland.

– Det har vært utrolig mange reaksjoner på den feilen vi gjorde i helga. Det tar jeg som et tegn på at det er stor interesse for sikkerhetsselskapet vi har etablert. Vi har enorm pågang fra utesteder som ønsker våre tjenester og fra vektere som vil jobbe for oss. Noen av dem har hatt et forhold til Vaktia tidligere, mens andre aldri har hatt det, legger han til.

Powered by Labrador CMS