Morten Villadsen gleder seg over større distributør-nett i Norge. Her fra en tidligere anledning, hvor han viser frem kameraene levert til Scanview System for bruk i p-anlegget ved Københavns Lufthavn.

Distributør-utvidelse for Dahua

CBK Distribusjon på Karihaugen i Oslo er siste nykommer i Dahuas distribusjonsapparat i Norge. Produsenten av teknisk sikkerhetsutstyr er overbevist om at veksten i det norske markedet vil fortsette.

Publisert

CBK Distribusjon AS har, akkurat som Dahua, hatt stor vekst de siste årene. I 2019 passerte omsetningen hos den ferske Dahua-distributøren 270 millioner kroner, og selskapet satt igjen med et resultat før skatt på 9,9 millioner kroner. Til sammenligning var det først i 2014 at CBK-omsetningen passerte 100 millioner kroner.

Selskapet importerer og distribuerer AV-produkter, nettverksutstyr, kabler, komponenter og tilhørende utstyr til norske forhandlere.

– Vårt nett av distributører er nå, etter utvidelsen i Norge, fullt utbygget i Norden, sier business development director Morten Villadsen.

Morten Villadsen og Zoe Yu gledet seg over den store interessen for Dahua-skolen i København da Aktuell Sikkerhet var på besøk for et par år siden. På Dahua-skolen deles teori, praksis og erfaringer.

Han fokuserer på Dahua-markedet i Norge og på Island, og forteller at omsetningen i Norge er like stor nå som den var i Danmark for to år siden. Og nettopp i Danmark, hvor Dahua Nordic har sitt hovedkontor, hevder den kinesiske produsenten å være godt representert med sine tradisjonelle kameraovervåkingsanlegg, videobaserte IoT-løsninger og øvrige sikkerhetsprodukter.

– Dahua vokser fortsatt betydelig i Danmark, og vi har store forventninger i det norske markedet etter utvidelsen, sier han.

Gjennom flere år har GDX i Halden, med avdelingskontor i Oslo, vært en meget viktig norsk distributør for Dahua. Elkotek har samarbeidet med Dahua siden 2017, mens Detec signerte distribusjonsavtale høsten 2018.

Inkludert CBK Distribusjon er det nå fire Dahua-distributører i Norge. I hele Norden har de nå 13 distributører.

– Vi sørger konstant for å oppdatere våre distributører slik at de kan veilede sluttkundene i det daglige. Men dersom kundene ønsker det, deltar vi gjerne med kunnskap om best mulig løsninger i de ulike prosjektene, sier Villadsen.

– Kundene oppfordres til å kontakte oss i Dahua Nordic for at vi skal kunne finne riktig distributør til de oppgavene som skal løses, legger han til.

Powered by Labrador CMS