C001 Grønland Enterprise 29.03.2014 11-56-44.599

Overvåkningsbilder sentralt i rettssak

De neste fem ukene, når det væpnede ranet mot Karat Gull er tema i Oslo tingrett, vil bilder fra en rekke overvåkningskameraer bli lagt frem som bevis. Disse viser blant annet hvordan en vekter ble truet med våpen utenfor gullsmedbutikken.

Publisert

Her er ranerne i aksjon på Grønland. Nå sitter sju menn på tiltalebenken i Oslo tingrett. (Foto: Overvåkningsbilder Proff Security)

Så mange som sju personer er tiltalt for å stå bak ranet som skjedde 29. mars i fjor, en lørdagsformiddag i folkerike Grønlandsleiret ved Grønlands Torg. Utbyttet ble verdier i form av gullsmedvarer for cirka 1,4 millioner kroner.

Statsadvokatene i Oslo karakteriserer ranet som meget brutalt og svært nøye planlagt. Under hovedforhandlingen vil aktor argumentere med at samtlige av de sju tiltalte var med på å planleggingen og/eller anskaffelsen av klær, utstyr og telefoner som ble brukt under ranet.

Direktealarmen fra butikken, som tidligere het Sheikh Enterprises, til politiet ble aldri utløst under ranet. Det ble imidlertid en annen type alarm, noe som førte til at en vekter som rykket ut ble stående med et av ransvåpnene rett mot ansiktet sitt. Den feilaktige bruken av alarmsystemet gjorde også at politiet kom senere enn normalt til stedet.

"

Vekteren strekker armene i været og trekker seg kjapt tilbake. (Foto: Overvåkningsbilder Proff Security)

Under det særdeles brutale ranet ble det løsnet skudd med automatvåpen.

Etter ranet ble en av fluktbilene satt i brann noen kvartaler unna gullsmedforretningen som ligger på Grønland. Flere av ranerne kom ifølge tiltalen kjørende fra Sverige natta før ranet. Etterpå skjulte de seg i en leilighet i gamlebyen. Heller ikke den er veldig langt fra gullsmedbutikken. En av dem som i dag møtte i Oslo tingrett er også tiltalt for å ha holdt fire av ranerne i skjul i nevnte leilighet. En annen er tiltalt for å ha kjørt to av dem ut av landet.

Les mer om ranet og hovedforhandlingen i VG.

"
Powered by Labrador CMS