Tone 1
Tone 1

– Stopp – tenk - klikk

Justisminister Anders Anundsen åpner i dag Nasjonal Sikkerhetsmåned. Dermed er kjempedugnaden for å styrke nordmenns bevissthet rundt data- og informasjonssikkerhet skikkelig i gang.

Publisert Sist oppdatert

"Stopp - tenk - klikk" er slagordet som Tone Hoddø Bakås og alle de andre aktørene bak Nasjonal Sikkerhetsmåned bruker. (Foto: Even Rise)

Nasjonal Sikkerhetsmåned tyvstartet allerede under Sikkerhetskonferansen i regi av Næringslivets Sikkerhetsråd sist uke. Da ble Fidusprisen for utmerket arbeid med datasikkerhet tildelt Norsk Tipping.

– Visjonen vår er at alle norske bedrifter skal gjennomføre opplæring innen informasjonssikkerhet for sine ansatte. Sammen med våre samarbeidspartnere tilrettelegger vi for at dette skal være enkelt og billig.

Det uttalte prosjektleder for Nasjonal Sikkerhetsmåned, og nåværende konstituert administrerende direktør i ved Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS), Tone Hoddø Bakås til Aktuell Sikkerhet tidligere i år.

Nasjonal Sikkerhetsmåned er ett av mange tiltak NorSIS bruker store ressurser på i kampen mot cyber-kriminalitet. Slagordet er «Stopp – tenk – klikk».

Justisminister Anders Anundsen. (Foto: NorSIS)

Den norske sikkerhetsmåneden er en del av European Union Agency for Network and Information Security. Dette samarbeidet sørger fra og med i år for at samtlige EU-land gjennomfører aksjonen med felles forhåndsbestemte temaer.

I fjor gjennomførte 123 norske bedrifter opplæring innen informasjonssikkerhet med til sammen cirka 120.000 ansatte. Her kan du lese mer om årets program.

"

(Foto: Even Rise)

I tillegg til at justisminister Anders Anundsen deltar under dagens åpning, presenterer Nasjonal Sikkerhetsmyndighet et oppdatert risikobilde. Også FinansCert vil offentliggjøre ferske tall, mens politidirektøren skal snakke om samarbeidet med Center for Cyber and Information Security (CCIS) på Gjøvik. Det vil til slutt bli holdt en redegjørelse fra Slettmeg.no som håndterer 7000 henvendelser årlig som er knyttet til krenkelser på nettet.