Seier for sikkerhetsbransjen

Den private sikkerhetsbransjen styrkes nå i konkurransen om levering til statlige virksomheter og landets helseforetak. Det blir en realitet om forslaget til statsbudsjett blir stående.

Publisert Sist oppdatert

Petter Furulund kaller innføringen av nøytral merverdiavgift i staten og helseforetakene en historisk seier. Dersom statsbudsjettet vedtas slik det ble lagt frem i går, har han grunn til å feire med kake. (Arkivfoto: Even Rise)

NHO Service har lenge kjempet en iherdig kamp mot at offentlige virksomheter, blant annet sykehus, må betale merverdiavgift på kjøp av blant annet vektertjenester. Da finansminister Siv Jensen la frem forslaget til statsbudsjett i går, vant administrerende direktør Petter Furulund og hans medarbeidere en delseier. Først når statsbudsjettet er vedtatt får Furulund, hans ansatte og medlemsbedriftene smar på om lang tids arbeid i denne saken har ført helt frem.

Regjeringen foreslår nemlig å innføre en ordning med nettoføring av merverdiavgiften i ordinære statlige forvaltningsorgan, noe som i hovedsak vil si departementer og underliggende etater fra 1. januar 2015. For helseforetakene innføres nøytral merverdiavgift fra 1. januar 2016.

– For NHO Service er dette en stor seier, sier Petter Furulund på deres hjemmesider.

Han forklarer at dette åpner et milliardmarked, og at det er et viktig bidrag til økt kostnadseffektivisering i offentlig sektor. Private får levere tjenester til statlige virksomheter uten å være belastet med merverdiavgift, og det offentlige slipper avgiften når staten selv produserer tjenesten.

Les mer og se video hos NHO Service.

"