IMG_5277
IMG_5277

Minibank-hærverk oppklart med kamera

Lensmann Terje Krogstad i Ringsaker har oppklart flere tilfeller av omfattende skadeverk takket være kameraovervåkningen av de mest sentrale byområdene i Brumunddal. Overvåkningsamarbeidet mellom politiet og Ringsaker kommune er nybrottsarbeid i norsk sammenheng.

Publisert

Lensmann i Ringsaker, Terje Krogstad. (Foto: Even Rise)

Aktuell Sikkerhet har tidligere omtalt det ferske og unike samarbeidet mellom Ringsaker lensmannskontor og Ringsaker kommune. Dette innebærer kameraovervåkning av sentrale deler av Brumunddal by. Nå viser det seg at investeringene gir resultater.

Overvåkningsbildene kan overføres til patruljebilene i sanntid, og opptak blir lagret hos politiet i en uke før de slettes. På den måten kan politiet søke gjennom overvåkningsbildene etter gjerningsmenn også i ettertid dersom det meldes fra om lovbrudd. Det unike med systemet er at polititjenestemenn kan orientere seg på et eventuelt åsted allerede mens de er på vei. Også politiets operasjonssentral har tilgang på bildene i sanntid.

– En minibank er blitt ødelagt. Gjerningsmennene ble fanget på film, og vi fant ut hvem som sto bak, sier Krogstad til Ringsaker Blad, hvor han også forteller om flere andre lovbrudd som er oppklart takket være kameraene.

Her kan du lese hva Aktuell Sikkerhet skrev om overvåkningssamarbeidet da det startet.

"