Stengte nattklubb etter påstått ordensvakt-vold

Dørvakter ved en nattklubb i Oslo sentrum ble natt til søndag beskyldt for voldsutøvelse. Politiet stengte utestedet på grunn av fare for ytterligere ordensforstyrrelser.

Publisert

Politi og ambulansepersonell rykket ut etter påstått voldsutøvelse av ordensvakter i Oslo i natt. (Illustrasjonsfoto: Even Rise)

- Ingen har foreløpig status som mistenkte i saken, sier operasjonsleder Sven-Martin Ege ved Oslo politidistrikt.

Det var ved halv to-tiden natt til søndag at en mann i 20-årene kontaktet politiet med beskyldninger om at ordensvaktene ved utestedet hadde gitt ham juling. Som følge av dette trengte han ambulanse og legehjelp.

To patruljer rykket ut til nattklubben. Søndag formiddag var hendelsesforløpet ennå ikke klarlagt.

- Politiet har fått forklaringer fra stedets fire ordensvakter, hvorav den ene var vaktleder. Det er også hentet inn forklaringer fra ansatte på utestedet, fornærmede og andre vitner. Det som skjer videre er at vi fortsetter etterforskningen, blant annet i form av avhør. Forholdet etterforskes som en legemskrenkelse, sier Ege.

Klokka 02.15, cirka tre kvarter etter at politiet ble varslet om voldsepisoden, ble det besluttet å stenge nattklubben. Med mindre politiet eller Oslo kommune bestemmer noe annet, kan de åpne igjen mandag klokka 16.00.

- Politiet kan stenge utesteder dersom det er fare for ordensforstyrrelser. Det ble det ansett å være på dette stedet, sier Ege.

De fire ordensvaktene jobber for et godkjent vaktselskap som leies inn av nattklubben. Stengningen gjør at utestedet ikke kan gjennomføre et arrangement de skulle hatt i dag, søndag.