Iphone-med-status-skjermbilde
Iphone-med-status-skjermbilde

- Dobbelt så mange «styrer» hjemmet med app

Flere og flere tar i bruk mulighetene som ligger i smarttelefonen når det gjelder styring av lys, varme, alarm og dørlås hjemme hos seg selv. Verisure har 60.000 norske kunder som bruker telefonen sin på denne måten. Dette er en dobling fra i fjor.

Publisert Sist oppdatert

Slik kan appen fra Verisure se ut. (Foto: Verisure)

– Det har lenge vært snakket om «Det smarte hjemmet», og nå ser det ut til at vi endelig står ovenfor en tilnærming der teknologien gjør det mulig å ha et hjem som kan styres som én enhet, sier informasjonssjef Cecilie Knudsen i Verisure.

Verisure er Norges største boligalarmleverandør. Appen deres gjør det mulig å styre dørlåser og brann- og innbruddsalarm, samt lys og andre elektriske apparater. Systemet som det internasjonale selskapet tilbyr kan også foreta fukt- og temperaturmålinger i huset. Knudsen understreker at det er laget slik at det enkelt lar seg oppgradere med nye funksjoner som kontinuerlig legges til.

– Vi er kjempestolte over å ha 60.000 brukere av Verisure-appen i Norge. Dette er to av tre kunder med det nye Verisure-systemet, og andelen er økende ettersom flere og flere får seg smarttelefoner. Det ser ut til at dette bare er begynnelsen, og at det om ikke lenge vil være helt vanlig å kunne styre alt fra kaffemaskinen til ytterdøra med telefonen i de fleste hjem, sier Knudsen.

Verisure-plattformen er ifølge selskapet installert i over en million europeiske hjem, og 300.000 av dem benytter app-funksjonen daglig. Andelen app-brukere i Europa øker med 15.000 nye brukere hver måned.

Her er eksempler på funksjoner appen kan brukes til:

  1. Innbruddsalarm – skru av og på, samt få beskjed når familiemedlemmer kommer hjem.
  2. Røykvarsler – seriekoblede, optiske røykvarslere som er koblet til vår alarmstasjon og som i tillegg varsler deg på mobilen hvis det skulle oppstå røykutvikling, samt at de gir mulighet for avlesning av temperatur og relativ luftfuktighet.
  3. Digitale dørlåser – styr låsen uansett hvor du befinner deg
  4. Lysstyring – skru lys av og på, samt skru på lyset automatisk idet du kommer hjem.
  5. Smart kontroll for elektriske apparater – skru av elektriske apparater når du aktiverer alarmen.
  6. Fuktmålinger – følg med på inneklimaet med hyppige oppdateringer og med historiske grafer.