CHICAGO
CHICAGO

Politiet truet med å stenge utested

Samtidig som vektere fra konkursselskapet Safe Security ivaretar sikkerheten for sju statsråder og resten av Fremskrittspartiets landsmøte på Gardermoen, nektet Oslo-politiet i kveld vektere fra samme firma å få jobbe i hovedstaden. Årsaken er manglende godkjenning.

Publisert

Utestedet Chicago slapp å stenge i kveld, men måtte erstatte ordensvaktene fra Safe Security med noen som er ansatt i et godkjent selskap. (Foto: Even Rise)

- Vi kan ikke la vektere fra Safe Security ha ordenvaktoppdrag i vår krets så lenge selskapet faktisk ikke eksisterer som følge av onsdagens konkursåpning. Det er slik at vektere må være ansatt i et godkjent vaktselskap for å utføre vekteroppgaver, sier førstebetjent Morten Haukeland ved Sentrum politistasjon i Oslo.

Safe Security har utestedet Chicago i Møllergata som kunde. Da politiet oppsøkte stedet i kveld, gjorde de både ledelsen og vekterne oppmerksomme på hva som har skjedd, og forsøkte samtidig å finne en løsning for å unngå konsekvensene utestedet ville blitt påført ved stenging.

- Det har ordnet seg med et godkjent vaktselskap. Dermed slapp Chicago å stenge. Det ville nemlig vært alternativet dersom ikke et annet selskap kunne overtatt for Safe Security.

Politiet ga vekterne fra Safe Security beskjed om at de ikke lenger kan jobbe før de eventuelt dokumenterer at de har alle godkjenninger i orden og blir ansatt i et godkjent selskap.

Som Aktuell Sikkerhet skrev fredag, ble Safe Security slått konkurs onsdag. Bostyreren sa til Aktuell Sikkerhet lørdag at det ikke er snakk om å drive videre for boets regning.

- Dermed eksisterer ikke lenger selskapet, og konsekvensene kan bli alvorlige dersom vi ikke griper inn. Men samtidig er vi også opptatt av å unngå at en uskyldig tredjepart, som i dette tilfellet Chicago, skal bli rammet.

Lørdag skrev også Aktuell Sikkerhet at Fremskrittspartiets landsmøte på Gardermoen i helga bruker Safe Security. Fremskrittspartiet sier til fagbladet at de forholder seg til at daglig leder i konkursselskapet, Bjørnar Borge, hevder å ha klarert at han kan fortsette driften inntil videre.

I en mail fra politimester Arne Hammersmark ved Gudbrandsdal politidistrikt til som er sendt til Aktuell Sikkerhet, skriver han at driften eventuelt kan fortsette inntil videre i regi av boet. Dette har altså bostyreren tilbakevist at vil skje.

I tillegg til konkursbegjæringen hadde Safe Security et omfattende kontrollbesøk fra politiet i mars. I etterkant har Gudbrandsdal politidistrikt sendt selskapet varsel om tilbaketrekking av godkjenningen. Dette viser at politiet mener å ha avdekket svært alvorlige eksempler på at vaktvirksomhetsloven er brutt.

"