Krever adgangskontroll

På et Nav-kontor på Østlandet finnes det ingen kontroll med hvem som oppholder seg inne i lokalene. Nå ber direktøren om adgangskontroll for å sikre de ansatte. – Vold og trusler er på ingen måte noe storbyfenomen, sier han.

Publisert

Det er Nav i Løten kommune i Hedmark som mangler kontroll på hvem som går ut og inn av kontorlokalene. Derfor ber direktør Bjørn Lien i Nav Hedmark om at kommunen bytter ut dagens nøkkelsystem med kortbasert adgangskontroll.

– I Løten har de Nav-ansatte kun opplevd noen mindre episoder, men man skal ikke lengre enn til nabokommunen Stange for å finne en alvorlig voldsepisode. Der ble en øks plantet i skrivebordet til en medarbeider, skriver Hamar Arbeiderblad.

Ifølge VG ble det i 2012 registrert cirka 1200 tilfeller av vold og trusler mot Nav-ansatte. En rekke Nav-kontorer har blant annet satt inn vektere for å øke sikkerheten.

– Jeg er veldig for åpenhet, men slik samfunnet har blitt er det viktigere å handle i stedet for å vente på at noe skal skje, sier Nav-leder Bente Larsson til Hamar Arbeiderblad.

– Vi er i kontakt med folk i en veldig sårbar situasjon. Av og til vil vi måtte gi noen en beskjed de ikke liker. Det er viktig å få satt sikkerheten på kartet, sier hun videre.