IMG_7548

Overvåkingsbilder direkte til politibilene

Et spleiselag mellom Ringsaker kommune, handelsstandsforeningen og politiet, vil i løpet av kort tid sørge for kameraovervåking av utsatte områder i Brumunddal sentrum. Bildene skal politiet kunne se på direkten, blant annet i patruljebilene.

Publisert

Lensmann Terje Krogstad (Arkivfoto: Even Rise)

Flere påsatte restaurantbranner og et særs voldelig gullsmedran, aktualiserte for en tid tilbake spørsmålet om kameraovervåking av Brumunddal sentrum. Enkelte forretninger i byen har til og med begrenset åpningstiden sin i frykt for at det skal skje noe når ansatte er alene på jobb.

Lensmann Terje Krogstad ved Ringsaker lensmannskontor er den største pådriveren for overvåkingsprosjektet.

– Gågata vil være aktuelt. Det samme gjelder utestedene. De mest sentrale og trafikkerte gatene i Brumunddal sentrum kan med fordel overvåkes med kamera, sier Krogstad til Hamar Arbeiderblad som bringer nyheten om at overvåkingen nå realiseres.

– Kameraovervåking er nødvendig for å skape trygghet. Politiet vil med en link kunne følge utelivet fra sine patruljebiler. Også tilfeller av skadeverk gjør overvåking svært interessant for politiet, legger Krogstad til.

Aktuell Sikkerhet har tidligere omtalt lensmannens ønske om kameraovervåking i Brumunddal. Da ble det blant annet vist til et tilsvarende, men ikke fullt så moderne, overvåkingsopplegg i nabobyen Hamar.

– Politiet i Ringsaker har ikke midler til investeringen i Brumunddal, og prosjektet må avklare om det er Ringsaker kommune som skal eie kameraene eller om det kan skje i samarbeid med handelsstandsforeningen, sier Krogstad. Rådmann Jørn Strand er bevisst på personvernet og understreker at det kun skal være politiet som får nyttiggjøre seg materialet fra overvåkingskameraene.

Tidligere politimester Anstein Gjengedal i Oslo har til Aktuell Sikkerhet sagt dette om erfaringene med overvåking i Oslo sentrum.

"
Powered by Labrador CMS