Du er her

Wichstad ny Bosch-sjef

Per Wichstad overtar roret i Bosch Security Systems etter Roar Birkeland som går til bilbransjen.
Av Even Rise
Publisert 22.05.2016 20:36

– Vi takker for den tiden Roar Birkeland har vært hos oss i Bosch Security Systems, og de resultater han har oppnådd. Vi ønsker ham lykke til med nye utfordringer, skriver nordisk manager Fredrik Thor i en mail til selskapets forretningsforbindelser.

Bosch Security Systems hadde en omsetningsvekst på mer enn 20 prosent i fjor, og etter det Aktuell Sikkerhet erfarer oppnådde den norske delen et godt plussresultat.

Birkelands nye arbeidsgiver er Sørensen & Balchen AS. Der blir han salgs- og kjededirektør.

Markedssjef Björn Adméus, som nylig kom fra Sony, overtar Birkelands nordiske oppgaver i Bosch Security Systems. Per Wichstad erstatter ham i hans norske roller.

Og det er ikke første gangen Wichstad sitter i sjefsstolen i Bosch Security Systems i Norge. Han var country sales manager i selskapet fra desember 2012 til august 2013. Før det var han teamleder i 11 måneder.

I august 2013 dro Wichstad tilbake til Teletec Connect for å bygge opp en ny avdeling kalt Teletec Solutions. Som key account manager der, var han samtidig ansvarlig for CCTV-  og eksisterende storkunder i Teletec Connect.

Wichstad var også i Teletec i tre år før han begynte i Bosch i 2012, da som teknisk sjef.

Før han rykket opp og overtok Birkelands norske roller 19. mai, hadde han vært business developer i Bosch Security Systems siden februar i 2015.

Han har vært i sikkerhetsbransjen siden 1991, hvorav blant annet åtte år i Hafslund Sikkerhet Privat.

– Jeg har store forventninger til en stor og god vekst innen vår skytjeneste CDS. Bosch er også veldig gode på prosjekter, noe vi vil fortsette med å være. Vi har en utfordring i å vinne markedsandeler i den nedre delen av markedet, men dette er noe vi vil ha fokus på i tiden som kommer, sier Per Wichstad.

Roar Birkeland var country manager i Bosch-selskapet Blaupunkt i fire år før han frem til 2012 hadde ledet Bosch Security Systems i Norge i fem år. Da ble han landssjef i ADI, en jobb han forlot relativt raskt for å gå tilbake til sin gamle stilling i Bosch Security Systems. 

 – Jeg startet i musikkbransjen med lyd, og kom inn i sikkerhetsbransjen da jeg jobbet med lydevakuering i Scandic System. Deretter var jeg i Sony, jobbet som sivilingeniør i Benum og drev med finansiering i GE Kapital – før jeg fortsatte i Bosch, sa Birkeland til Aktuell Sikkerhet da han overtok sjefsjobben i ADI Alarmsystem.

Sørensen & Balchen hvor Birkeland begynner, har ifølge sine egne nettsider cirka 80 ansatte. De oppgir å være et av de eldste firmaene i Norge innen norsk bilbransje med distribusjon av slitedeler og rekvisita. Selskapet eier og driver konseptene BilXtra butikk og BilXtra verksted. 33 av 75 butikker eies av Sørensen & Balchen, mens samtlige verksteder eies av lokale drivere.

Verken Roar Birkeland eller Fredrik Thor har besvart Aktuell Sikkerhets henvendelser i dag.