Du er her

Varmesøkende kamera oppdaget brann

To minutter før flammene ble synlige i det som skulle bli en storbrann hos Metallco på Gjøvik, varslet et varmesøkende kamera i fra om økende temperatur i søppelhaugen. Det gjorde at brannvesenet kom tidlig til stedet.
Av Even Rise
Publisert 23.03.2019 18:12

Metallco EE Norge AS ligger i Hunndalen i utkanten av Gjøvik by. Bedriften håndterer elektronisk og elektrisk avfall. Det var i en haug med slik avfall den dramatiske brannen startet.

– Klokka var 04.25 da bedriftens ene varmesøkende kamera avslørte at noe var i ferd med å skje. Overvåkingsutstyret fungerte slik det skulle, og operatøren  kunne dermed varsle brannvesenet tidlig, skriver Gjøviks Blad.

Det er Skan-kontroll AS som har levert de varmesøkende kameraene med termiske sensorer til Metallco. Operatøren som oppdaget varmgangen i avfallet gjorde det fra sikkerhetsselskapets døgnbemannede vaktsentral i Oslo.

Brannen og røykutviklingen var så kraftig utover morgenen at nærmere beboere i nærheten måtte evakueres. Klokka 15.00 kunne de reise hjem igjen.

Tidligere i vår var det Namdal Bilopphuggeri som fikk begrensede brannskader som følge av tidlig varsling fra avansert deteksjonsteknologi.  Utstyret er levert av OnSite Security, noe du kan lese om i Hamar Dagblad.