Du er her

Vant kampen om Torp

Securitas er gitt forlenget tillit ved Torp Sandefjord Lufthavn i nye fem år, med opsjon på ytterligere to år. Kontraktstildelingen skjer på overtid etter at anbudet måtte lyses ut på nytt i fjor høst.
Av Even Rise
Publisert 14.02.2018 17:22

– Det betyr mye for oss å få lov til å fortsette det gode samarbeidet med Torp Sandefjord Lufthavn. Kontrakten betyr også mye for Securitas i regionen. Vår målsetting om å være ledende innenfor vårt segment har styrket oss med denne kontrakten, og det betyr ikke minst at kontinuiteten og mange års erfaringsutveksling videreføres, sier daglig leder Dorothy Billett i Securitas Transport Aviation Security AS.

Securitas har helt siden 1999 levert sikkerhetskontroll og andre vektertjenester ved Torp Sandefjord Lufthavn. Den forrige kontrakten utløp ved nyttår, og en ny anbudskonkurranse ble gjennomført i fjor høst.

Etter at det ble klaget på tildelingen, valgte flyplassledelsen å kjøre en ny runde med full anbudskonkurranse.

– Jeg kan ikke uttale meg om detaljer, men bekrefter at vi nå starter med «blanke ark og fargestifter til». Etter at det først ble utpekt en vinner, ble det fra andre aktører hevdet at enkelte elementer i konkurransegrunnlaget var uklare. Vi behandlet klagen, og en helt ny anbudsrunde ble bestemt iverksatt, uttalte administrerende direktør Gisle Skansen i Sandefjord Lufthavn AS til Aktuell Sikkerhet i slutten av oktober.

Sandefjord Lufthavn AS er selskapet bak Torp Sandefjord Lufthavn AS. Flyplassen har hatt stor trafikkøkning de siste årene.

Dorothy Billett legger ikke skjul på at det ligger prestisje i å være samarbeidspartner for flyplassen i Vestfold.

– Vi er svært stolte, glade og ikke minst ydmyke. Spesielt vil jeg fremheve fokuserte og dyktige medarbeidere som har evnen til å sette seg inn det ekstra giret når det kreves, sier hun.

Sandefjord Lufthavn AS eies av Vestfold fylkeskommune (43,3 prosent), Sandefjord kommune (43,3 prosent) og Vestfold Flyplass Invest (13,5 prosent).