Du er her

Vaktselskap konkurs

VSSS AS, som frem til 16. februar het Vectrocon AS, er konkurs. Selskapet meldte selv oppbud dagen før tingretten skulle behandle en konkursbegjæring fra Skatt Øst.
Av Even Rise
Publisert 02.03.2018 16:02

Aktuell Sikkerhet har ikke klart å oppnå kontakt med selskapets leder Kent Korsell, eller oppnevnt bostyrer som er advokat Jostein Nordbø.

Det var mandag Kent Korsell, daglig leder og styreleder, valgte å gå den tunge veien til Nedre Romerike Tingrett for å melde oppbud.

Tidlig i fjor høst fortalte Korsell til Aktuell Sikkerhets lesere om et millionoppgjør fra en kunde som aldri ble betalt. Dette, og flere andre forhold, hadde sendt det da 16 år gamle vaktselskapet ut i et økonomisk uføre.

Konkurstrusselen var ifølge Korsell svært krevende, men gründeren konstaterte på det tidspunktet at Vectrocon levde videre takket være Skatt Øst som hadde gitt ny tillit.  

Etter den tid har datterselskapet Point Security i Bergen gått konkurs. De mistet en betydelig kunde nærmest over natta. Også Vectrocon mistet en betydelig kunde da Thon Gruppen nylig valgte ny leverandør til flere utesteder i Oslo sentrum.

På nyåret gikk Skatt Øst på nytt til tingretten med begjæring om konkurs mot Vectrocon. Dette var 5. februar.

11 dager senere ble det registrert et navnebytte i Brønnøysundregistrene. Da skiftet Vectrocon AS navn til VSSS AS.   

Aktuell Sikkerhet får opplyst i Nedre Romerike tingrett at rettsmøtet for konkursbehandlingen ble berammet til 27. februar. Dagen før, altså 26. februar, meldte VSSS AS selv oppbud.

19. desember ble et nytt selskap etablert; Vectrocon Sikkerhet AS. Kent Korsell er både daglig leder i dette selskapet, som har en aksjekapital på 60.000 kroner. Styreleder er Choudhry Nabeel Ejaz. Selskapets formål er å drive med sikkerhets- og vektertjenester, kursvirksomhet, samt det som naturlig står i forbindelse med dette.

Vectrocon AS har siden etableringen for snart 20 år siden vært en betydelig aktør innen opplæring og kursvirksomhet i vakt- og ordensvaktbransjen. Det samme gjelder i ordensvaktmarkedet.