Du er her

Universitetet kjøper sikkerhet for 55 millioner

Universitetet i Oslo skal i de kommende fire årene kjøpe varer og tjenester for 55 millioner kroner av verdens største leverandør av tekniske IT-baserte sikkerhetsløsninger.
Av Even Rise
Publisert 25.11.2016 17:35

– I hard konkurranse med andre sikkerhetsleverandører er vi svært glade for at Universitetet i Oslo valgte oss som samarbeidspartner, sier administrerende direktør Espen Winther Knudsen i Stanley Security.

– Det er særdeles gledelig at vi vant konkurransen på kvalitet og ikke pris. Universitetet har opplyst at andre aktører lå lavere enn oss i pris, noe som viser at Stanley Security representerer en kvalitet som kunden ønsker og er villig til å betale for, legger han til.

Avtalens verdi de første fire årene er på cirka 55 millioner kroner. I tillegg har avtalen en opsjon på ytterligere ett pluss ett år.

– Stanley Security setter stor pris på den tilliten Universitetet viser oss, sier Winther Knudsen.

Sikkerhetsanlegget på Universitetet i Oslo omfatter i vesentlighet adgangskontroll, men også blant annet kameraovervåking og alarmer. Det anses å være ett av Nordens største sikkerhetsanlegg.

– Kjernen i leveransen er Lenel adgangskontroll. Universitetet har 27.886 registrerte studenter og 6.334 ansatte fordelt på åtte fakulteter og to museer. Den massive bruken av adgangskontrollsystemet gjør at det stilles store krav til kvalitet og holdbarhet, sier Winther Knudsen.

Stanley Security omsatte for 438 millioner kroner i 2015. Selskapet har 340 heltidsansatte og flere enn 10.000 næringslivskunder.

Avtalen med Universitetet er den andre kontrakten i samme størrelsesorden som Stanley Security har vunnet i år. Den forrige av en slik størrelse var med Telenor om leveranse av dørlåser over hele Norge.