Du er her

Tybring-Gjedde åpner nytt datasikkerhets-tilbud for eldre

NorSIS tar Regjeringen Solberg på alvor og lanserer nettbasert kurs i datasikkerhet for seniorer. Samfunnssikkerhetsminister Ingvil Smines Tybring-Gjedde deltar på dagens lansering.
Av Even Rise
Publisert 06.06.2019 08:05

Det nettbaserte datasikkehetskurset er gratis, og skal være en bidragsyter med kunnskap til seniordelen av det norske folk om hva de skal se etter for ikke å gjøre feil på nettet.

En av grunnene til at Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS) setter i gang kurset, er Regjeringen Solbergs oppfordring om å holde tritt med den økende digitaliseringen i det norske samfunnet.

– Det kan i mange tilfeller være ekstra utfordrende å holde seg oppdatert for seniorer som ikke har vært med på de siste ti-årenes IT-utvikling, poengterer NorSIS.

For å unngå «stammespråk-fella» har NorSIS i samarbeid med Seniornett forenklet vokabularet som brukes i kurset.

I tillegg til at samfunnssikkerhetsminister Ingvil Smines Tybring-Gjedde deltar på dagens lansering, vil NorSis-direktør Peggy Sandbekken Heie informere om egen organisasjon og nettvett generelt, samt behovet for tilgang til råd og veiledning for befolkningen og næringsliv i SMB-segmentet. Seniorrådgiverne Olav Sønsteby og Ivar Kjærem vil dessuten informere om seniorkurset som har fått navnet Informasjonssikkerhet for seniorer.