Du er her

Trygger Oslo-natta på dugnad

Nærmere 40 Stanley-ansatte jobber nå i kveld dugnad for å gjøre Oslo sentrum tryggere. I en hyllest til dugnadsgjengen da de ankom Natteravnenes lokaler, poengterte Arbeiderpartiets partisekretær Raymond Johansen at innsatsen er av stor betydning.
Av Even Rise
Publisert 24.10.2014 17:15

Nærmere 40 Stanley Security-ansatte stiller i natt som natteravner. (Foto: Even Rise)

– Trygghet skapes av folk og gode omgivelser. Vi må ta vare på hverandre, sier partisekretær - og trolig partiets byrådslederkandidat - Raymond Johansen.

Han ønsket representantene fra Stanley Security lykke til som natteravner i Oslo sentrum. Samtlige stiller på denne samfunnsdugnaden helt uten godtgjørelse, og generalsekretær Lars Norbom håper selskapets engasjement vil resultere i at Stanley-ansatte også i fremtiden deltar som natteravner.

– Vi vil knytte til oss næringslivet i større grad enn vi har gjort. På den måten håper vi å kunne rekruttere flere natteravner. Både Stanley Security og vi jobber for et tryggere samfunn, så derfor var det naturlig å starte med dem, sier Norbom.

Stanley Security inngikk en sponsoravtale med Natteravnene for trekvart år siden. Denne har skapt et enormt engasjement internt i bedriften, og i forbindelse med nattens dugnad blir det blant annet kåret en «Årets natteravn» blant selskapets ansatte. Vinneren kåres med utgangspunkt i hvor mange ganger vedkommende har gått natteravn.

– Det er grunn til å gratulere både Natteravnene og Stanley Security med sponsoravtalen. Det dere bidrar med er av stor betydning. Oslo er en storby med store utfordringer knyttet til blant annet organisert kriminalitet, vinningskriminalitet og rus. Størst vekst ser vi i aldersgruppa mellom 16 og 19 år. Derfor er det stort behov for forebyggende innsats. Oslo er en av verdens tryggeste hovedsteder, men samtidig den byen i Norge med høyest kriminalitet. Innbyggerne skal føle seg trygge både ute og hjemme, og den tryggheten er folk flest blant de viktigste til å skape og opprettholde, sier Raymond Johansen.

Administrerende direktør Trond Langeland i Stanley Security vil i løpet av kvelden gjøre rede for hvorfor Natteravnene er en viktig samarbeidspartner.

- Natteravnene utfører en fantastisk jobb. De ble valgt i konkurranse med flere andre kandidater, sa han til Aktuell Sikkerhet da sponsoravtalen ble signert. Det kan du lese mer om her.

I tillegg til at de Stanley-ansatte får høre flere innlegg om hva natteravnene står for og hvordan de jobber, vil også politiet møte dem. Også Idol-deltaker Arild Frilstad vil kaste glans over dugnadsgjengens innsats.

"

Administrerende direktør Trond Langeland, partisekretær Raymond Johansen, natteravnleder Lars Norbom og byråd Øystein E. Søreide. Samtlige av dem roser de Stanley-ansattes dugnadsånd. (Foto: Even Rise)