Du er her

Trondheim kommune velger Securitas

Securitas AS er fra nyttår tilbake som valgt leverandør av teknisk sikring til Trondheim kommune. Rammeavtalen verdsettes til cirka ti millioner kroner årlig.
Av Even Rise
Publisert 30.09.2018 17:19

 

For fire år siden vant Stanley Security konkurransen om å få levere teknisk sikring til Trondheim kommune. Da utkonkurrerte de Securitas som måtte trekke seg tilbake.

I dag er situasjonen snudd, og Stanley Security må fra nyttår levere fra seg oppdraget til Securitas. Sistnevnte ble nemlig, etter en nylig gjennomført anbudskonkurranse, tildelt oppdraget for de fire kommende år.

Noen av oppgavene som ligger i oppdraget er vedlikehold, overføring og mottak av 228 heisalarmer og cirka 350 innbruddsalarmer, samt cirka drift av cirka 170 adgangskontrollanlegg. Inkludert i rammeavtalen er det i tillegg leveranser til planlagte nybygg i fireårsperioden.

– I avtalen ligger det også drift av en bemannet helpdesk for Trondheim kommune, sier innkjøper Nina Skar og Dagfinn Kvande som er fagingeniør elektro.

Pris ble vektet med 60 prosent i anbudskonkurransen, mens kvalitet/service og kapasitet ble vektet med 15 prosent hver. Miljø ble vektet med ti prosent.

Skar og Kvande understreker at klagefristen er førstkommende tirsdag, og at de først etter en eventuell klagebehandling med sikkerhet kan si hvem de i fremtiden skal kjøpe tekniske sikringstjenester fra.  

Aktuell Sikkerhet har ikke lykkes med å få svar på om Stanley Security vil klage på tildelingen eller ikke.

– Securitas ønsker ikke å kommentere tildelingen, sier markedssjef Eldrid Odden Otterlei - og viser til at klagefristen ikke er ute.

Det var ingen flere enn Securitas og Stanley Security som deltok i anbudskonkurransen.