Du er her

Svenske Hammerglass: – Størst vekstpotensial i utlandet

Historiens største ordre forHammerglass AB består av skuddsikre glass, og eksplosjonssikre dører og vinduer for 18 millioner kroner.
Av Even Rise
Publisert 23.05.2018 17:00

(Denne nyheten er tidligere presentert for Aktuell Sikkerhets papirutgave-abonnenter. Her kan du lese papirutgaven. Her kan du bestille abonnement på bladets seks årlige utgaver.

– Dessverre er bestillingen underlagt meget streng taushetsplikt, noe som gjør at vi verken kan fortelle hvem kunden er eller hvilken eiendom leveransen skal brukes på, sier Torbjörn Timmermans.

Han er sjef for forretningsområdet Eiendom i Hammerglass, og konstaterer at ordren styrker deres markedsposisjon innen beskyttelsesglass.

– Vi økte omsetningen med 80 % fra 2016 til 2017, og allerede ved utgangen av februar nådde vi budsjettet for 2018, sier administrerende direktør Bengt Nilsson i Hammerglass AB.

Han erkjenner at dette har utløst behov for investeringer i både utstyr og personell. Trolig vil flere få tilbud om jobb i virksomheten i løpet av kort tid.

– Omtrent 40 % av omsetningen vår er eksport. Selv om vi øker i Sverige, ser vi at potensialet for vekst er større i utlandet. I tillegg til arbeidsområdet Eiendom arbeider vi også innen forretningsområdene Infrastruktur og Automotive. Vi har god økning innen alle våre forretningsområder; eiendom, infrastruktur og automotive, sier Nilsson.