Du er her

StepLock etablerer seg i Norge

Etter nærmere 30 års representasjon i det norske låsmarkedet, satser svenske StepLock på egen virksomhet i Norge. Leder Anders Møller er godt i gang med å bygge organisasjonen som skal få fart på salget av svenskenes el-låser.
Av Even Rise
Publisert 25.10.2018 22:45

Frem til nå har StepLock kun vært representert gjennom samarbeidspartnere i Norge.

Anders Møller har mangeårig låsefag-erfaring fra familiebedriften MøllerUndall, som etter hvert ble kjøpt av Kaba – for til slutt å ende opp som DormaKaba.

Gjennom hele yrkeskarrieren har han som distributør jobbet tett med selskapet bak StepLock; Stendals El AB.

Nå skal Møller lede svenskenes nystartede selskap i Norge. Etableringen blir, ifølge Olov Stendal, garantisten for at StepLocks-produktene til enhver er godt tilgjengelige i det norske markedet.

– Vårt selskap skal i tillegg sørge for rask og god service, samt tilføre produktene teknisk- og kommersiell merverdi, sier Anders Møller.

Nevnte Olov Stendal er ansvarlig for salg og markedsføring i Stendals El AB. Han eier familieselskapet sammen med brødrene Fredrik og David. Virksomhetene som har røtter tilbake til 1974 utvikler og produserer elektriske låser. Fredrik er administrerende direktør og David har ansvar for teknisk utvikling og konstruksjon.

Stendals El AB er kjent for sunn drift og god stabilitet. Selskapet, som i hovedsak opererer i Norden, har et mål om å nærme seg 225 millioner kroner i omsetning i år.

StepLock Norway lokaliseres i Hamborggata i Drammen hvor det fra før ligger nærmere 40 års historie med lås- og beslagsvirksomhet i veggene.

Den offisielle åpningen skjer om en ukes tid. Ann Louise Maudal (økonomi og administrasjon), Aksel Pettersen (logistikk og teknisk support) og Magnus Lunda (salg og kundeoppfølging) er de som foreløpig er ansatt under Anders Møller. Lunda er den av dem som har mest erfaring med StepLock etter å ha jobbet med produktene i mange år.

Stendals EL AB har 36 ansatte. Foreløpig er fire personer ansatt i StepLock Norway, men Møller sier at flere er på vei inn.

– StepLock er et premium-merke med stadig større etterspørsel i Norge. Vi skal i vesentlighet drive med elektriske lås og være spesialisten innen det segmentet, sier Anders Møller.

Utover elektriske sluttstykker har de blant annet automatiske kantskåter, elektrisk skaplås, brytebeskyttelse og elektrisk lås for industriporter. På Skydd i Stockholm denne uka presenterte de for første gang sin nye Step 100-serie, som foreløpig består av to solenoid-låser.