Du er her

Slo og sparket vekter

Da mannen ble nektet å få penger i retur for varer han ikke hadde kjøpt, slo han en vekter med flere knyttneveslag. Deretter sparket han vekteren gjentatte ganger i låret.
Av Even Rise
Publisert 28.05.2017 14:59

Hadde ikke vekteren beskyttet seg med armen, ville knyttneveslagene ifølge politiet ha truffet ham i ansiktet.

Politiet ser svært alvorlig på voldsepisoden mot vekteren, som skjedde i tilknytning til en Kiwi-butikk i Sorgenfrigata i Oslo.

Voldsepisoden mot vekteren utgjør ett av mange tiltalepunkter som mannen i slutten av 30-årene må svare for når han møter i Oslo tingrett denne uka.

Til sammen ni ganger skal mannen ha forsøkt å forlede ansatte i kolonialbutikker til å utbetale seg penger i retur for varer han ikke hadde kjøpt. Tre av dem i Coop-butikker, og de øvrige fem i Norgesgruppens Kiwi-butikker. Beløpene han prøvde å tilegne seg varierte i størrelse fra 2.584 kroner til nærmere 800 kroner. Voldsepisoden mot vekteren skjedde i desember for halvannet år siden.

Skan-kontroll AS som har mer enn 40 års erfaring med forebyggende arbeid knyttet til svinnproblematikk, omtaler tiltaltes handlemåte som «byttetrikset»:

– Personen går inn i butikken, henter seg varer og går til kassen for å få byttet den. Målet er å få penger for varen, skriver Skan-kontroll på sine hjemmesider.

Mannen har ifølge påtalemyndigheten også forsøkt å svindle til seg Circle K i Rygge. Der ble han nektet å bytte fem oljedunker som han ikke kunne vise kvittering for å ha kjøpt. Den Cirle K-ansatte ble truet med at tiltalte skulle sende Kosovo-mafiaen på ham, og at han selv skulle reise hjem til ekspeditøren og voldta familien hans. Ytterligere en ansatt på bensinstasjonen mottok trusler om det samme mot sin familie.

Tiltalebeslutningen omfatter i tillegg flere andre tilfeller av trusler, vold, nasking, heleri, narkotikakriminalitet og brudd på veitrafikkloven.