Du er her

Skyte-åsted er kameraovervåket

Film fra minst to sikkerhetskameraer kan bidra til å gi politiet detaljert oversikt over nattens skyteepisode utenfor utestedet Blå. To av de som ble truffet er ordensvakter.
Av Even Rise
Publisert 09.07.2017 09:43

På veggen langs tverrenden på Blå henger et sikkerhetskamera som kan filme området rundt inngangspartiet på Blå. Også på en gangbru over den trange passasjen hvor inngangspartiet ligger, er det montert et kamera. Dersom disse sikkerhetskameraene har vært i funksjon, og sikten ikke var dekket av markiser eller de mange menneskene som var på området, er det store muligheter for at det eksisterer levende overvåkingsbilder av den dramatiske skytingen.

Hendelsen skjedde i passasjen utenfor nevnte inngangsparti.

Bildene kan i så fall være verdifulle for politiet i deres etterforskningsarbeid, blant annet for å finne ut om gjerningsmannen var alene. Det var svært mange folk på stedet.

Aktuell Sikkerhet har i morgentimene vært i kontakt med daglig leder Eyvind Brox i Brenneriveien Jazzhus AS, men han ber om forståelse for at han på et så tidlig tidspunkt heller prioriterer egne ansatte og politiet fremfor pressen.

Brenneriveien Jazzhus AS er driftsselskapet bak Blå.

Det var litt etter klokka to natt til søndag at politiet fikk melding om en trusselsituasjon i forbindelse med misnøye fra en gjest som skal ha blitt bedt om å forlate stedet. Mens de var på vei i retning Blå skal skuddene ha blitt avfyrt, noe operasjonssentralen fikk beskjed om klokka 02.21.

I kaoset som oppsto konstaterte politiet at fire personer behøvde helsehjelp etter å ha blitt truffet. To av dem skal være ordensvakter, en ansatt ved Blå og en annen person. Alle fire er kjørt til sykehus, og politiet opplyser at situasjonen deres er uavklart – men ikke livstruende.

Den antatte gjerningsmannen ble pågrepet like i nærheten, i retning Maridalsveien og Fredensborg, hvor han var i ferd med å forlate sentrumsområdet med taxi.

Aktuell Sikkerhet har ikke fått kontakt med Youngstorvet Vertskap i dag, som har ansvaret for sikkerheten på Blå - men som i enkelte tilfeller supplerer med ordensvakter fra PSS Securitas.

Blå ligger i gamle industrilokaler på vestsiden inntil Akerselva, nederst på Grünerløkka i Oslo.