Du er her

Security Community ble en suksess

Da ordfører Fabian Stang tirsdag åpnet Security Community, takket han sikkerhetsbransjen for at de bidrar til å gjøre Oslo, og Norge for øvrig, tryggere.
Av Even Rise
Publisert 20.03.2012 09:08

Trond Langeland fra Niscayah og Oslo-ordfører Fabian Stang. (Foto: Even Rise)

 - Dere gjør en god og viktig jobb. Men jeg håper dere jobber mest mulig i det skjulte. Jeg er for minst mulig synlige sikkerhetstiltak, sa Fabian Stang.

Security Community ble for første gang arrangert i fjor. Kombinasjonen messe, foredrag og ansikt til ansikt-møter ble så godt mottatt, at Niscayah håper å gjøre konferansen til en tradisjon. Tilbakemeldingene administrerende direktør Trond Langeland sier at tilbakemeldingene fra tirsdagens konferanse er svært oppløftende.

Den gang var det knapt 100 deltakere som deltok. Da ordfører Fabian Stang åpnet konferansen i dag tidlig, hadde cirka 112 personer benket seg ned foran scenen i Oslo Kongressenter. Godt over halvparten av disse er sikkerhetsansvarlige i virksomhetene de representerer, og deltar aktivt i ansikt til ansikt-møtene utover dagen.

Kommunikasjonssjef Øyvind Halnes i Niscayah er svært godt fornøyd med interessen, og mener økningen i antall deltakere fra i fjor viser behovet for konferansen.

– Det handler om å dele. Vi sitter alle på masse ulik kunnskap og foreskjellige erfaringer, sier Halnes, og sikter spesielt til ansikt til ansikt-møtene.

– Security Community skiller seg fra andre tradisjonelle konferanser og seminarer. Som deltaker kan du gjennomføre inntil seks konkrete ansikt til ansikt-møter med andre sikkerhetsansvarlige. Hvert av møtene er på 25 minutter. Hvem som møter hvem, er valgt ut i god tid før arrangementet startet. Dette handler om å dele av den kunnskap og de erfaringer hver enkelt sitter på, har Niscayahs salgsdirektør Hanne Klausen tidligere uttalt.

Lenge før den formelle åpningen i tirsdag, var det stor aktivitet i messeområdet. (Foto: Even Rise)

Innimellom kunnskapsutvekslingene i ansikt til ansikt-møtene, kan deltakerne gå i minimessen hvor flere sentrale aktører har stand.

 – Vi hadde også en viktig foredragsdel med viktig faglig innhold som gjør konferansen komplett, sier Halnes.

 Direktør Bjørn Erik Thon i Datatilsynet holdt foredraget ”kameraovervåkning, en trussel eller mulighet?”, sikkerhetssjef Lars Vethe i Elkjøp Nordic snakket om trusselen rundt organisert kriminalitet og Roy Stranden fra Ernst & Young snakket om utvikling av metode for risikoanalyse.

Vethe og Stranden var også disponible i forbindelse med aniskt til ansikt-møtene. Det samme var representanter fra Norsk Sikkerhetsforening, Datatilsynet og Nasjonal Sikkerhetsmyndighet.

Det ble gjennomført flere enn 200 ansikt til ansikt-møter under konferansen tirsdag.