Du er her

Satser på vekst med nytt samarbeid

RCO Security og Kamtek innleder samarbeid for å sikre økt andel i sine respektive markeder. I løpet av kort tid har alliansen blitt tildelt en leveranse verdt to millioner kroner, som ingen av aktørene er sikre på om de ville fått uten å spille på lag.
Av Even Rise
Publisert 28.06.2017 11:37

Det er på ingen måte snakk om noen ekteskapsinngåelse mellom RCO Security og Kamtek. Begge parter skal fortsatt opptre hver for seg, men vår-flørten dem i mellom har endt med en «gentlemen's agreement» som innebærer at begge anbefaler hverandre.

– Vi i RCO er gode på adgangskontroll og alarm, mens Kamtek sitt fagfelt er kameraovervåking. Svært ofte mottar RCO forespørsler som også inneholder kameraovervåking i tillegg til egne produkter. Og slik er det også i mange av forespørslene som Kamtek mottar. Kamerakundene er ofte interessert i adgangskontroll og alarm i samme runde, sier daglig leder Tor-Arne Aarhus i RCO.

– Begge selskapene er 100 prosent spesialister på hvert vårt område, og det vil vi fortsette å være. Vi har risikert å miste kamera-leveranser fordi vi ikke har kunnet tilby adgangskontroll og alarm, og det samme gjelder i motsatt tilfelle for RCO, sier daglig leder Kato Lystad i Kamtek.

De to selskapene ligger henholdsvis på Kjeller og Skedsmokoret, snaue ti minutters kjøretur fra hverandre. Det var da Aarhus leste i Aktuell Sikkerhet om Kamtek-etableringen i nabolaget, at han ved årsskiftet kontaktet Lystad.

– Det har alltid vært en fare for å miste forespørselen på adgangskontroll og alarm når vi har penset kundene videre til en kameraleverandør. Årsaken er at veldig mange kameraleverandører også selger adgangskontroll og alarm. Når vi i fremtiden anbefaler Kamtek – eller Kamtek anbefaler oss i motsatt tilfelle – behøver ingen av oss å være redde for at det skal skje, sier Aarhus og Lystad.

Begge understreker at det alltid vil være kundene som tar valget, og selskapene skal i fremtiden kunne gi tilbud på sine egne produkter også til kunder som eventuelt velger kombinasjonsløsninger.

– Men, vi er hverandres foretrukne samarbeidspartner, sier de to.

Kamtek satser på software fra Mirasys som er et av de integrerte systemene i RCO sine produkter.

– Det gjør at vi begge kan tilby et fullintegrert system gjennom en komplett leveranse av CCTV-teknologi, adgangskontroll og alarm. Vi vil fortsatt levere hver våre tilbud til kundene, men vil sammen kunne veilede og gi helthetlige råd på lik linje med hva én komplett leverandør kan gjøre. For å dele mest mulig kunnskap med kundene, vil vi montere produkter hos hverandre for å vise at systemenes «samspillevne» er 100 prosent, sier de.

Allerede tidlig på høsten vil de to samarbeidspartnerne invitere sine respektive kunder til en felles partnerdag, og de gleder seg til fortsettelsen av det gryende samarbeidet.

– Vi representerer to ulike fag innen sikkerhetsbransjen, og sammen kommer vi til å bli enda bedre enn vi er hver for oss. Leveransen til cirka to millioner som vi allerede har fått er et eksempel på at dette samarbeidet bærer frukter, smiler de to.

– Hvilke prosjekt er det snakk om?

– Utover at det er et bygg som føres opp et stykke nord i landet, får vi ikke lov til å si noe om det. Det skyldes sikkerhetsvurderinger gjort av oppdragsgiveren, sier Aarhus.

KamTek ble etablert sommeren 2016, og var i full drift sent på høsten i fjor. I løpet av et par måneder omsatte de for imponerende 2.969.000 kroner, noe som ga et resultat før skatt på 463.000 kroner.

Det er Joakim Torkildsen og Kato Lystad står bak selskapet som markedsfører seg som en distributør av kameraovervåkingsteknologi til installasjons- og integratørmarkedet. De har sikret seg eksklusive avtaler med både Hikvision og Mirasys. Torkildsen og Lystad kom fra Teletec, henholdsvis med teknikk og salg som arbeidsområder.

– Et av våre fortrinn er at vi har varer på lager, noe mange kunder oppfatter som avgjørende når de skal handle. Den umiddelbare suksessen vi opplevde etter etableringen av KamTek, gjorde at vi ansatte en person til å håndtere lager og logistikk. Nå i løpet av kort tid vil vi ansette ytterligere en person. Vi opplever en vekst vi ikke torde drømme om før vi satte i gang. I år klarer vi trolig 12 millioner kroner i omsetning, noe som gjør at vi ser optimistisk mot 2020 – det året vi forventer å selge for 20 millioner kroner, sier daglig leder Kato Lystad.

Også i RCO gleder de seg om dagen. Første halvår i 2017 viser en omsetningsvekst på 40 prosent sammenlignet med i fjor. Selskapet etablerte seg med to ansatte i Norge høsten for tre år siden. I dag teller de fem ansatte.

– Tallene for 2016 er ikke offentliggjort ennå, men vi er veldig godt fornøyde. Det er også vårt morselskap i Sverige, sier Aarhus.

RCO omsatte i 2016 for over 14 millioner kroner.